Koji je najbrži način da upoznate običaje i kulturu grada? Ako pitate nekog strasnog putnika, on će vam reći da angažujete lokalne vodiče

Od traženja insajderskog znanja o najboljim mestima za ručavanje i hotelima za prenočište, do otkrivanja najzanimljivijih kulturnih događaja koji se mogu posetiti - poverenje u lokalno znanje je sve. A ako želite da odete korak dalje u ovom istraživanju, zašto ne biste pratili stope lokalaca?

Jedan od najboljih načina da istražite bilo koji grad je da ga istražite pešice. Mnoga domaća i neotkrivena blaga mogu se naći jedino ležernim lutanjem po tihim uličicama jednog naselja. Stapanjem sa jedinstvenim zvucima, prizorima i aromama lokalne kulture možete otkriti skrivene dragulje koji će zaista obogatiti vaše putujuće iskustvo. Svoju sledeću omiljenuknjigu možete naći u knjižari na otvorenom u Bostonskom uglu ulice, nabasati na čudnu skulpturu na ulicama Praga, pretražiti bogate tepihe na uličnom štandu u Marakešu ili sipati slatko kuvano vino u baru ispod mosta u Melburnu.

(Destinacije na kojima ćete se osećati poput filmskih zvezda)

Naravno, gradovi koji su veliki i bogati, kao i oni gore navedeni, ne mogu se sažeti u nekoliko jednostavnih iskustava. Istražujući mesto u našem sopstvenom vremenu, lutajući nasumičnim predgrađima i prelazeći kroz prošlost, bez obzira na ugao ulice, mi se otvaramo slučajnim susretima i jedinstvenim otkrićima koja nikada ne možete naći u turističkom vodiču.

Uostalom, ponekad se najistaknutija iskustva pojavljuju kada ih ne tražimo. Dakle, kada planirate svoj sledeći put, pobrinite se da spakujete svoje cipele za hodanje i izađete na ulice, jer nikad ne znate šta možete pronaći. 

A kako bismo vam pomogli da budete inspirisani, sastavili smo listu nekih od naših omiljenih gradova za šetnju. Nastavite da se krećete, ne biste li otkrili najbolje gradove koji su kao stvoreni za besciljno lutanje.

San Francisco, United States

Cartagena, Colombia

Amsterdam, Netherlands

Lucca, Italy

Sydney, Australia

Dubrovnik, Croatia

Salzburg, Austria

Boston, United States of America

Prague, Czech Republic

Marrakech, Morocco