Alessandra Pon, senior urednica Lifestyle rubrike & Special tema (ELLE Italy)

Koje putovanje pamtite kao nezaboravno?

Tri dana u Peruu, u gradu Kusko i hotelu Monasterio koji je zapravo manastir iz 16. veka. To je doprinelo da ta avantura bude potpuno drugačiji doživljaj. Imala sam osećaj kao da sam na proputvanju svog putovanja. Toliko sam naučila i doživela. Postalo je čudno koliko sam se utopila u priče o okrutnoj istoriji kolonizacije, a onda se stazom Inca uputila do čarobnog Maču Pikčua.

Koji je najluksuzniji hotel koji biste izdvojili?

Hotel Eden u Rimu, koji se nalazi pored Trinita dei Monti. Raskošan mermer u svim prostorijama, terasa sa najromantičnijim zalaskom sunca i pogledom na predivne vrtove Vile Borgeze nešto je zbog čega se uvek rado sećam uživanja u ovom hotelu.

Gloria Lam, glavna urednica (ELLE Hongkong)

Superluksuzan obrok koji vredi probati?

China Tang Landmark jedan je od najboljih restorana u Hongkongu. Obavezno probati kineski specijalitet dim sum koji je savršenog ukusa, ali i božanstvenog izgleda. Govorim o luksuznoj knedli filovanoj sočnim roštiljem od svinjetine i školjki, u kombinaciji sa pirinčanim rolnicama sa tartufima i divljim pečurkama. Ako dolazite u ovaj grad, to je nešto što morate probati!

Najlepši spa tretman koji ste probali?

The Bastein pedikir! U sklopu hotela Mandarin Landmark sačekaće vas savršeni pedikir majstor iz Francuske, koji će srediti vaša stopala i na najnežniji način rešiti svaki problem, ukoliko postoji. Garantujem da ćete se oduševiti i biti prezadovoljni svojim nikada lepšim stopalima.

Carli Whitwell, glavna urednica (ELLE Kanada)

Koji je najluksuzniji hotel koji biste izdvojili?

Definitivno Amangiri resort u ruralnom delu Jute. Sadrži 34 minimalistička apartmana, jutarnju obaveznu meditaciju sa prvim zracima sunca, ali i avanturističke hiking staze koje uključuju posetu pećine sa relikvijama autohtonih plemena. Kada osetite da je trenutak za oporavak od silnih aktivnosti, nema boljeg mesta od Aman-spa i tradicionalnih masaža Navajo, koje se uče samo od starosedelaca Jute.

Koje putovanje pamtite kao nezaboravno?

Još jednom ću reći Amangiri.

Ne znam da li zbog sjajnih lokalnih aktivnosti ili nestvarnog pejzaža, ali ovo mesto je favorit kada želite da se u potpunosti isključite i povežete sa prirodom. 

Meiki Mai, urednica putovanja i dekoracije (ELLE Nemačka)

Superluksuzan obrok koji vredi probati?

Ručak od četiri jela u nedavno otvorenom restoranu The Fonternay u Hamburgu. Užitak je bio još vredniji kada sam načula priče da će direktor kuhinje Cornelius Speinle uskoro dobiti Michelinovu zvezdicu. Može se reći da je njegova hrana prava umetnost i veoma moderna verzija severne kuhinje. Još ne mogu da odlučim da li je bila bolja hrana ili pogled na jezero Alster.

Koja kupovina je za vas bila najluksuznija?

Šest nedelja proputovanja kroz Australiju, duž istočne obale, pa sve do Melburna. Na put sam vodila i dete, tako da su sve zanimljivosti morale da se vide. Od Sidneja, najlepših nacionalnih parkova pa sve do Velikog koralnog grebena.

PageBreak

Elisabeth Martorell, glavna urednica lepote (ELLE Francuska)

Koji je najluksuzniji hotel koji biste izdvojili?

Najradije Lanserhof tegernsee u Vakirhenu, gradu u severnom delu Nemačke. Veoma posebno mesto, idealno za relaksaciju i vraćanje energije. Ovo je moderno mesto dekora u duhu Japana, tako da u njegovom opuštajućem enterijeru preovlađuju staklo, drvo i kamen. Zamislite sebe u Alpima kako sa uživanjem vežbate, svoje telo punite enrgijom u uživate u najrazličitijim spa tretmanima. To je sve što želim da mi jedno mesto pruži.

A putovanje koje pamtite kao nezaboravno?

Put na privatno ostrvo Fregatod na Sejšelima. Celo ostrvo je u vidu resorta, gde je spa potpuna umetnost, a nalazi se na samom vrhu hotela i dok vas ljubazne meštanke masiraju, lagani povetarac vas potpuno umiruje. Svaka soba je mala vila sa svojim bazenom, a svaki tretman i obrok napravljeni su od organskog voća i povrća koje raste na ostrvu. Džungla, egzotično drveće i biljke gde god da se okrenete. Definitivno iskustvo koje nikada neću zaboraviti!

Nina Garcia, glavna urednica (ELLE Amerika)

Najlepši spa tretman koji ste probali?

Letos sam odsela sam u hotelu Hacienda Na Xamena na Ibici. Njihov Cascadas Suspendidas spa ima osam bazena u kojima je voda različitih temperatura sa odličnim masažama i hidromlazom. Nisam ni slutila kako ta kombinacija može da prija. Na to dodajte i njihove savremene masaže lica i primenu refleksologije, i sigurno ćete razumeti zašto se osećate preporođeno.

Koja kupovina je za vas bila najluksuznija?

To nisu bile cipele, torba ili neki beauty proizvod. To je bilo ulaganje u konsjireža na putovanju u Grčku. Floris Special Events rešili su me svih stresova. Pomogli su mi da vidim sve što poželim, a pritom ne izgubim ni sekundu dragocenog vremena. Sada, kada pomislim na to, verujte mi, vredelo je svakog novčića.

Jenny Fredriksson, modna urednica (ELLE Švedska)

Superluksuzan obrok koji vredi probati?

Nikada neću zaboraviti vreme koje sam sa mužem provela u restoranu poznatog kulinarskog šefa Tomasa Kelera The French laundry u Napi, najpoznatijoj dolini vina u Kaliforniji. Ne mogu da izdvojim specijalan obrok jer je iskustvo celokupne degustacije vina i hrane bilo vredno svakog sekunda provedenog tamo.

Najlepši spa tretman koji ste probali?

Uvek volim da praktikujem masažu nakon dugog avionskog leta, jer verujem da pomaže protiv surovog džet-lega. Preporučila bih spa centar u sklopu hotela Grand u Stokholmu. Moj omiljeni ritual jeste masaža, nakon toga sauna, a onda skok u bazen sa neverovatno hladnom vodom. Strujanje energije jedno je što ćete u tom trenutku moći da osetite!

Priredila: Teodora Bogdanović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE>>>https://www.instagram.com/elleserbia/