Ukoliko ste se potajno nadali nekom novom stajliš mestu kako bi se u svom gradu „izolovali za vreme izolacije“, a da to nisu već dobro poznata četiri zida vaše spavaće sobe, čestitamo vam - takav skriveni dragulj u Beogradu ipak postoji. Koncept intimnog luksuza koji podrazumeva pojam boutique hotel odavno je postao aperitiv svih svetskih „travelera“ koji su na svojim proputovanjima željni ušuškanog nenametljivog luksuza, a sada i naš glavni grad krasi još jedan hotel ovakvog tipa. Smešten je u srcu Senjaka, na adresi Vase Pelagića 12a, a iza ovog veličanstvenog eklektičnog enterijera krije se priča koja dokazuje da su „lude ideje“ zapravo dobre, pogotovo ukoliko je reč o kreativnom renoviranju starih enterijera. Naime, iako je advokat, Nevena Jeličić je ovu mantru pretvorila u delo, i to rekonstrukcijom svoje stare kuće. Mada je bila predodređena za porodični život sa decom, posle deset godina ruiniranog stanja, ova građevina dobila je novi život. U razgovoru sa njom, behind the scene, otkrivamo vam priču, jer kako kaže izreka koje se drže u The Babe Boutique hotelu: Sve što pričaju o meni - istina je!

Intimna atmosfera LuxuryBoutique Hotela  odavno je aktuelna u svetu. Recite nam nešto više o samom konceptu The Babehotela?

Bejb je zamišljen kao dom, gost koji nam dolazi treba da se oseća kao da je došao kući. To je i bila moja zamisao kada sam odlučila da napravim hotel. Bila sam inspirisana dizajnerskim idejama koje sam videla u raznim luksuznim i manje luksuznim hotelima po svetu. Izuzetno volim da putujem i obilazim interesantne hotele po svetu, to mi predstavlja i jednu od važnijih stavki u odabiru destinacije.

Kako se rodila ideja?

Po zanimanju sam advokat, ali sam oduvek želela da živim u hotelu ili da ga posedujem, mada mi to nije delovalo kao nešto realno. Bejb je postao hotel sasvim slučajno, verovali ili ne - zbog kredita. Konkretno, u kući u kojoj je The BabeBoutique hotel  živeli smo moja deca i ja, i dugo sam pokušavala da je izdam, a pošto je previše velika, to mi nikako nije polazilo za rukom. U trenutku mi je sinula ideja da bi to bio odličan boutique hotel, pa smo ga bukvalno za sedam dana pretvorili baš u to.

Da li je reč o rekonstrukciji stare kuće i da li je za ovaj projekat bio zadužen neki lokalni arhitektonski biro?

Kada sam kupila kuću, bila je ruinirana, nezavršena, i tako je bitisala gotovo 10 godina. Zatim sam sa svojim prijateljem, dizajnerom Dušanom Konjevićem, napravila savršen projekat, a The Babe je rezultat našeg zajedničkog rada, naših ideja i mnogo pozitivne energije. Sve smo izmenili i podarili kući novi život tako da ona više nema nikakve veze sa prvobitnom verzijom.

Koja priča se krije iza ovog savršenog eklektičnog dizajna enterijera?

Prvenstveno je to trebalo da bude naš dom, ali ništa u životu ne bude onako kako planirate. Zato sam srećna što će na dan ili dva kuća biti dom putnicima koji dolaze u Srbiju. Mislim da smo uspeli da postignemo unikatan, moderno dizajniran enterijer koji odiše intimnom i toplom atmosferom.  Apartmani su prostrani, upotpunjeni  stilskim nameštajem, antikvitetima i dodirima mističnog Balija. U takvom jedinstvenom ambijentu koji zrači mirom posetioci će moći da dožive Beograd na pravi način.

Koji dizajnerski komad smatrate zaštitnim znakom svog hotela? Kako ste došli do njega?

Zaštitni znak Bejba svakako je bakarna kada u istoimenom Bejb apartmanu, koju sam sasvim slučajno kupila na Baliju, a stajala je u garaži godinu dana i stavili smo je tek da bude kada u prostoru, dok ne zaradimo da kupimo dizajnersku. Ispostavilo se da je ona najslikaniji i najtraženiji detalj u hotelu. Pričale su se razne priče o njenom poreklu - od toga odakle dolazi, pa do toga da je od čistog zlata, a priča je zapravo sasvim jednostavna.

Koji je vaš omiljeni kutak u The Babe hotelu i zašto?

Moj omiljeni kutak je sigurno lobi, deo pored klavira, gde imate pregled na ceo hotel i sve se vidi kao na tacni.

Kako funkcionišete u vreme pandemije?

Otvorili smo hotel usred epidemije i svi su mi rekli da nisam normalna i da treba da sačekam do aprila. Nekako sam znala da treba to da uradim  baš u tom trenutku, jer to liči na mene - uvek sam spremna na nemoguće misije! Mada, u tome i jeste draž. Sreća prati hrabre, zar ne? Mislim da će se u ovakvoj situaciji ljudi pre odlučiti za ovaj hotel nego što će otići u neki ogroman od 50 soba.

Da li pripremate još neke inovativne projekte u 2021. godini?

Imamo još dva projekta, a jedan smo već započeli -Retreat na Dunavu. Malo je drugačije od Bejba, ali mislim da će vam se svideti. Spajamo nespojivo! U planu je još jedan hotel od 10 soba u centru Beograda, ali o tome ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Tekst: Ana Ostojić