''Naomi Campbell postala majka u 50. godini'', ''Majčinstvo u 50. godini šokiralo svet'', ''Prvi put postala majka u 50. godini'' naslovi su koji od sinoć kruže internetom kao okrutni podsetnik da je uprkos 21. veku, emancipaciji i (r)evoluciji tzv. ''kasno'' majčinstvo i dalje stigmatizovano

Fotografijom bebinih nogu u njenoj ruci, Naomi je iznenadno objavila da je postala majka, te pokrenula niz spekulacija o tome ko je na svet doneo devojčicu - ona ili surogat majka, ko je otac, te kako je mogla da rodi u gotovo šestoj deceniji. Potreba da majčinstvo ostane u okovima tradicije i ovog puta je isplivala na površinu, kao da sama vest o tome da je jedna žena postala majka, u bilo koje vreme, na bilo koji način, ali svojom voljom, nije sama po sebi dovoljno vredna i važna.

''Jedno divno malo čudo me je izabralo za majku. Čast mi je da imam tako nežnu dušu u svom životu. Nema veće ljubavi'' napisala je na svom Instagram nalogu, ne obazirući se na komentare.

Podsetimo se, Naomi je u jednom od svojih intervjua 2017. godine prvi put otkrila da bi volela da ima dete, te da zahvaljujući nauci i tehnologiji, može da postane majka kad god poželi. A mi se u potpunosti slažemo sa njom.

Sada kada je dosegla sve moguće vrhove u karijeri, osnovala dobrotvornu organizaciju i inspirisala žene širom sveta, Naomi smatra da je pravi trenutak da osnuje porodicu i posveti se svom privatnom životu. I to je zapravo jedino pravo vreme - kad god se žena oseti spremno. Bez nepotrebnih pitanja i komentara.