TRAGOVI, imenica, množina: obeležje, znak ili drugi pokazatelj postojanja ili prolaska nečega ili nekoga

Ne možemo negirati postojanje ljudskog bića, kao ni postojanje najveće od svih istina – same ljubavi. Ona prevazilazi sve zakone koje poznajemo.

Uprkos tome, neki od nas još uvek zive u senkama društva. Krećemo se kroz nevidljive hodnike sistema, pokušavajuci da ubedimo sebe da smo važni i da bi trebalo da istupimo. Neće to svako od nas učiniti. Neki će ostati skriveni zauvek. Ali i tada postoje tragovi koje za sobom ostavljamo, kao dokaze našeg postojanja.

Nesporna je činjenica da članovi LGBT+ zajednice već stotinama godina ostavljaju vidljive i dragocene otiske u svim aspektima društva i u različitim segmentima naših života.

Ideja izložbe je da simbolično predstavi kontekst u kom LGBT+ zajednica živi danas u Srbiji. Postoje i imaju lica, ali nemaju glas.

Koristeći živopisne boje iz dugine palete, Miloš Nadaždin je pripremio 40 slika za izložbu TRAGOVI, a kroz koju je želeo da naglasi pozitivan uticaj koji pripadnici LGBT+ zajednice ostavljaju za sobom.

''Uz pomoć fotografija koje sam pripremio, želeo sam da pojačam svoju poruku i skrenem pažnju na važnost inkluzije i poštovanja različitosti. Moje osnovno uverenje je da upravo posebnost svakog živog bića jeste ono što daje dodatnu vrednost društvu. Onda, kada to kao društvo prihvatimo, umesto da budemo polarizovani, bićemo, svi zajedno, jači.''

Izložba traje od 14. do 17. septembra (od 18h do 22h), u Silosima u Beogradu. Vidimo se!