Prabal Gurung revija je otvorena grupom monaha koji su pevali na pisti. Ovaj neobični uvod u reviju ali i sami komadi, imali su za cilj da pokažu kako dizajner doživljava Nepal. 

Naime, Prabal je pod jakim utiskom od nedavne prirodne katastrofe- jakog zemljotresa koji je u aprilu mesecu pogodio Kathmandu, mesto gde je on odrastao. Od tada on je marljivo radio na prikupljanju pomoći za ugrožena podneblja i uložio je mnogo energije da pomogne stanovništu. Baš iz tog razloga, Prabal je iskoristio ovaj glamurozni runway show kako bi ukazao pažnju na veliki problem sa kojim se Nepal suočava.

Revija je bila divna, iskrena i sentimentalna, a fantastičan nastup monaha je sam trenutak učinilo refleksivnim i uvelo je publiku u sasvim drugačiju atmosferu. Ipak moramo da naglasimo da revija Prabala Gurunga nije bila ni malo mračna, niti se oslanjala isključivo na etničku grupu kojoj se davala neka vrsta počasti. Umesto toga, Prabal je na reviji prikazao glamur koji su činile fantastične haljine izrađene u najnežnijoj svili. Uz samu tematiku revije su se uklopile boje Nepala- naranžasta, boja ruže i šafrana. Radeći sa ovim jednostavnim i čistim oblicima koji su dominirali na haljinama sa dubokim V izrezima-  Prabal je uspeo da estetizuje formu i oblik, kao i samu strukturu tkanine.

Upravo te svilenkaste haljine izrađene od najfinije organze su nežno padale i lepršale na sceni, dok su same boje budile duh daleke Azije. Pored ovih fantastičnih haljina na reviji se posebno istakle haljine koja predstavljaju miks jednostavnih, elegantnih oblika sa romantičnim detaljima. Reč je o modelima na kojima dominira crno-bela čipka na grudnjaku koja je krivo isečena, kako bi otkrila podlogu od šifon svile.

Čitava kolekcija Prabla Gurunga se oslanjala na lepotu lepršavih, dugačkih haljina koje su izrađene od prirodnih materijala. Upravo taj spoj tekstila, forme i boja imaju moć da nas povežu sa prirodom i tradicijom dalekih zemalja.

Tekst: Kristina Milošev

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Revija Prabal Gurunga je odisala posebnom atmosferom na sceni koja je budila duh Azije...