Instagram već odavno važi za platformu koja je pokazatelj glavnih trendova. Poslednjih nekoliko nedelja svedoci smo da su trendseterke poludele za jednim modelom naočara. U pitanju je srcolik model brenda Takesh čiji dizajn potpisuje popularna umetnica, fotografikinja i DJ Niki Takesh.

Dotičan model je inspirisan erom modnih detalja iz pedesetih godina 20. veka, koje imaju vrlo upečatljivu cat-eye-retro inspiraciju. Naočare su već nosile anđeli Victoria Secret -a Martha Hunt i model Ruby Aldridge, dok je na Instagramu apsolutni hit među infuenserima, posebno onim koji vole malo smeliji izgled. 

Kreatorka Niki je želela da napravi funky komad za sunce kog bi činile dve siluete rama:

"Čini mi se da je oduvek bilo teško da pronađen cat-eye model naočara - ili je okvir bio prenaglašen ili su napravljene od laganog materijala. Želja mi je bila da napravim rimejk vintage naočara iz 50-ih godina."

Kao rezultat ovakvih želja, gospođica Takesh je osmislila naočare koje koštaju 169 dolara i dolaze u crnoj, crvenoj i svetloplavoj boji, dok boje stakla takođe variraju. Ovaj model sa prednje strane ima i jedan RayBan momenat u vidu male srebrne elipse.

"Želela sam da postoji razlika između mojih i jeftinih naočara. Ljudi uvek prave fantaziju oko sunčanih naočara, jer je teško naći prave."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/