Da se razumemo, ovaj detalj nismo videli u svetu mode, ali svakako je da smo ga videli i da je on prisutan popriličan vremenski period, ali u spavaćoj sobi!

Moramo i ovaj deo ipak da razjasnimo: doduše, ne u svakoj spavaćoj sobi.

Nezaobilazan je bio u sobi glavnog junaka romana "50 nijansi sive" Christiana Greya, kao uostalom i u svakom S&M kutku.

U pitanju je harness - opasač koji si nosi u predelu grudi, a pozadi poseduje kopče koje omogućavaju drugoj osobi da kontroliše kretanje onoga koji je poneo harness.

A, prvi ga je na svetlu dana poneo 24-godišnji Timothée Chalamet, za one koji nisu upućeni: "golden boy" nove glumačke generacije i zvezda maestralnog Call Me By Your Name.

Iako ga je Timmy poneo na dodelu Golden Globes nagrada 2019., ovaj hrabar modni potez toliko je odjeknuo, da se o njeku i danas živo polemiše.

Ne znamo da li nam se više dopada to što je jedan od najtalentovaniji glumaca svoje generacije, na čuveni red carpet događaj došao odeven kao da je sada iskočio sa stranica romana "50 nijasi sive" dok je za ruku držao majku - (pratnju Globusima) ili to što je izgledao toliko moćno i seksi u isto vreme, da smo crveneli i u isto vreme osećali grižu savesti dok se nehajno smeškao fotografima - jer ipak, Timothée ima svega 24 godine.

Međutim, možda baš iz tog razloga (što je sa vrlo malo modnog (i životnog) iskustva) uspeo sa takvom nonšalantnošću da iznese jedan vrlo kontroverzan aksesoar, ovaj detalj postao je predmet opšteg zanimanja.

Harness koji je poneo Timothée dolazi iz kolekcije proleće/leto 2019. (da, toliko kasnimo svi za njim), a potpisuje ga Vigil Abloh za Louis Vuitton.

Ubrzo su nakon mladog glumca i druge poznate ličnosti prošetale ovaj modni detalj na crvenom tepihu, ali niko sa toliko uspeha.

Razlog svakako leži i u onome "važno je ko nosi" ali i u tome kako je Timmy poneo harnees.

S obzirom da je u pitanju vrlo efektan modni detalj, kombinacija koju nosite ispod njega trebalo bi da bude što svedenija.

U ovom slučaju varijanta all black od glave do pete, odradila je svoj zadatak u potpunosti, kao i klasičan izbor komada za svečanu prilku: crna košulja, pantalone i cipele.

Ipak, poznati dizajneri su za jesen/zimu 2020. bili inspirisani ovim modnim detaljem u spoju sa upečatljivim stajlinzima.

Harness može da se nosi i ispod odeće, u smislu da proviruje ispod croped top komada i da takođe izgleda vrlo efektno.

Za koju god varijantu da se odlučite možete da budete sigurni kako je u pitanju aksesoar koji u potpunosti zaokružuje vaš stajling i podiže ga na potpuno drugi nivo.

Tekst: Maja Bunčić

Verovali ili ne, moguće je da se u svetu mode pojavi i nešto što do sada nismo videli.