Ko kaže da oblačenje za posao mora biti dosadno? Ako radite na mestu koje nema dress code, slaganje poslovnih kombinacija može biti izrazito zabavno. Činjenica je da za lookove od 9 do 5 treba da uložite u mnoštvo komada koje možete da nosite i nakon radnog vremena, poput elegantnih sakoa, pantalona na crtu i velikih torbi.

Naravno, kancelarijska moda donekle se promenila nakon pandemije. Oblačimo se slobodnije, biramo udobniju odeću (posebno pantalone) i nosimo ležerne majice ispod sakoa.

U nastavku donosimo 7 ideja za jesenje poslovne outfite.

1. Minimalizam

Minimalističke favorite poput kardigana, dugih blejzera i kožnih pantalona u poslovnim outfitima možete "podići" razigranom obućom. Ako ne preferirate boje, jednostavnu crno-belu poslovnu kombinaciju podignite smeđom torbom.

 2. Chic

Šta bi Blair Waldorf nosila na posao? Verovatno košulju s pojasom i visoke čizme, business look u koji se nije teško zaljubiti.

 3. Uniformisano

Tokom cele jeseni zadržite ovu trodjelnu formulu poslovne odeće: blejzer, pantalone i dolčevita. 

4. Sofisticirano

Minimalistička i sofisticirana, jesenja poslovna odeća it devojke uključuje nabranu bluzu i pantalone visokog struka, odnosno look koji vas može odvesti iz poslastičarnice u kancelariju. Zaokružite look ekstravagantnom torbicom i sunčanim naočarima.

 5. Prigušene boje

Sivi blejzer nosite u kombinaciji s crnim pantalonama i svetlosivom majicom za dodatni kontrast.

 6. Ležerno i cool

Patike u kancelariji postale su izrazite popularne, ali njihovo stilizovanje zahteva poseban pristup. Obavezno nosite dobro krojeno odelo kako biste neutralizovali ležernost obuće. 

 7. Hibridni stil

Mnogima nije strano sređivanje za potrebe Zoom sastanaka, odnosno nošenje donjeg dela pidžame, dok je ostatak kombinacije tradicionalno poslovni. Naše rešenje? Svilene pantalone. Bilo da se fizički morate pojaviti na poslu ili obavljate sastanke uživo dok radite od kuće, brzo ćete se prilagoditi bilo kom radnom zadatku.