Karan (66) planira da se nakon ovog povlačenja posveti fondaciji Urban Zen, ali će ostati stručni konsultant pri DKI kompaniji u kojoj je radila skoro 31 godinu oblačeći leguju uspešnih, samouverenih žena.

Karan je osnovala DKI početkom 1984. godine zajedno sa suprugom Stephanom Weissom, inače slikarom i skulpturom koji je preminuo pre 14 godina. Upravo te godine (2001) većinski deo kompanije je prodat moćnoj fashion grupaciji LVMH za 243 miliona, koja je dodatno platila još 400 miliona za Gabriela Studio koji je takođe bio u vlasništvu Donne.  

(Zavirite u stylish dom Donne Karan) 

“LVMH i ja smo se dogovorili da je ovako najbolje za budućnost brenda. Prosto sam osetila da sam modi pružila sve što sam htela i mogla i da je krajnje vreme da svoju energiju i vreme posvetim nekim drugim interesovanjima i poslovima koje sam u međuvremenu pokrenula. To se svakako odnosi na moj filantropski rad i Urban Zen fondaciju. Osećam da je pred DKI svetla i perspektivna budućnost koju će realizovati snažan, moćan tim."

“Još od 2001. godine, LVMH i Donna Karan su udruženim snagama vodili računa da kompanija postane uspešan i prepoznatljiv svetski brend. Nama je izrazito drago što smo imali prilike da sarađujemo i učimo od Donne koja je pravi vizionar u modnom svetu i počastvovani smo što je Karan odlučila da ostane stručni konsultatnt kompanije. To nam puno znači. Donna je uspela da promeni način na koji žene doživljavaju modu savetujući ih da se oblače slobodnije i da naglase svoju senzualnost kao i seksepil. Karan iza sebe u nalseđe ostavlja moćnu modu koja će biti naša večna inspiracija...," stoji u saopštenju LVMH-a. 

Za sada još nije poznato ko će naslediti Donnu na mestu glavnog dizajnera.