Modne kuće su se svojski potrudile da nas poslednjih mesec dana prilično iznenade šokantnim vestima! Naime, nakon što se Wang poklonio modnoj publici zadnji put kao kreativac iza Balenciage, a Raf Simons nas impresionirao odlaskom iz velikog Diora, još jedno moćno ime iz samog vrha mode je odlučilo da "abdicira" i to nakon punih 14 godina predane vernosti!

Danas su nas prvo sačekale špekulacije da je Alber pred odlaskom, da bi kasno popodne sam Lanvin zvanično potvrdio da se razilazi sa izraelskim dizajnerom koji je uspeo francuski brend da osveži, modernije i učini jednim od najpoželjnijih i najcenjenijih!    

U zvaničnom saopštenju otkriveno je da je do razlaza došlo nakon mimoilaženja u viziji između Albera i Lanvinovog vlasnika, Shaw-Lan Wanga, kao i izvršnog direktora Michele Huibana. 

Zaposleni u Lanvinu su imali sastanak kasno popodne u vezi promena koje će uslediti u firmi, dok je kreativnom i najužem timu samog dizajnera vest saopštena rano jutros.

Još nije poznato da li će Elbaz i dalje biti vlasnik 10% deonica u Lanvinu, ali evidentno je da taj udeo nije uticao na odluku odbora same kuće, kao i na samog Elbaza koji je kreativni direktor Lanvina bio od 2001. godine!  

U 2014. godini Lanvin je imao prihod od preko 250 miliona eura, ali je rast prihoda ipak tekao sporo te je brend posustao u borbi sa velikim gigantima poput Diora, Chanela, YSL-a...

Odlazak Elbaza iz Lanvina odmah je pokrenuo glasine da bi upravo Alber mogao da postane nov kreativni direktor Diora! Šta vi mislite? I ko bi mogao njega da nasledi u Lanvinu? Zanimljivo, zanimljivo...

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija