Mislimo da ne postoji osoba iz modnog sveta koja ne žali što nije imala priliku da prisustvuje slavnoj reviji koja se održala u palati Versaj, 28. novembra 1973. godine!!

Ako ne i - najpoznatija noć - u modnoj istoriji je okupila creme de la creme tadašnjeg američkog modnog vrha (Oscar de la Renta, Halston, Bill Blass, Stephen Burrows, Anne Klein) i francuske dizajnere (Yves Saint Laurent, Pierre Cardin, Emanuel Ungaro, Marc Bohan za Christian Dior i Hubert de Givenchy) u sudaru različitih modnih vizija na zajedničkoj modnoj prezentaciji kojoj su prisustvovale Grace Kelly, tada princeza od Monaka i britanska princeza Margaret.

Kompletan prihod od ulaznica i prodaje je išao u fond za obnovu velelepne palate, a sama revija je završena trijumfom američkih dizajnera koji su nadmašili svoje francuske kolege. 

Najnoviji dokumentarac M2M Filma koji se zove simbolično Battle of Versailles, premijerno će biti prikazan 6. marta a prikazaće hroniku događaja koji su prethodili ovoj ekstravagantnoj reviji koja i dan, danas nije nadmašena!

Videćemo šta je Grace Kelly nosila na samoj reviji sedeći u prvom redu, kao i otvaranje revije koje je pripalo Josephine Baker koja je bila odevena u svetlucav kombinezon.  

Narator filma je glumac Stanley Tucci, a u filmu se pojavljuju modeli poput Pat Cleveland i Chine Machado– koje se prisećaju kultne revije, uzbuđenja i drame koja ju je pratila, poslednjih priprema! 

Među njima je bila i Donna Karan koja je tada radila kao asistent Anne Klein.  

Pogledajte kratak video u kom se Donna priseća tog 28. novembra...

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija