Giorgio Armani je juče obradovao sve PETA članove i pristalice "fur free" pokreta najavivši totalni prestanak korišćenja krzna u svim svojim linijama, nakon načelnog dogovora koji je sklopljen sa ljudima iz Ljudskog društva Sjedinjenih Američkih država i Fur Free Alijanse. 

Čak 8 linija koliko poseduje Armani - Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Privé, AJ Armani Jeans, A/X Armani Exchange, Armani Junior, i Armani Casa, više neće koristiti prirodno krzno u svojoj proizvodnji, počev od jesenjih kolekcija za 2016/2017.

"Veoma sam srećan jer mogu da objavim sada i zvanično da Armani Group prestaje sa proizvodnom krznenih modela. Obavezali smo se da ćemo od sada pa na dalje prestati da radimo sa krznom. Tehnološke inovacije koje smo razvili poslednjih nekoliko godinama su nam omogućile da pronađemo savršenu alternativu pravom, prirodnom krznu. Na ovaj potez smo se odlučili u želji da zaštitimo životinje i okolinu koja biva uništena iz dana u dan," stoji u saopštenju firme.

Ovo je veliki korak za brend koji je često bio meta prozivki i protesta PETE. Armani se tako pridružio modnim kućama kao što su H&M, J.Crew, Calvin Klein, Ralph Lauren, Tibi i Topshop koje su takođe prestale sa proizvodnjom prirodnog krzna.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija