Čini nam se da smo suvišni, jer glavne modne (ali i ostale) vesti prvo osvanu na Instagramu, pa tek onda na portalima, novinama i ostalim medijskim platformama. Elem, na Instagramu smo juče saznali big news: Frances Bean Cobain (24) je zvezda Marc Jacobs prolećne kampanje.  

Poznati američki kreator je tako nastavio da bira ćerke poznatih za svoje kampanje pa je tako posle Kaie Gerber, selektovao mladu i talentovanu ćerku Courtney Love i Kurta Cobaina, a prva promo fotografija nam je otkrila da Frances itekako ima sličnosti sa svojim roditeljima, posebno sa majkom.

Na crno-beloj fotografiji Frances pozira u prozirnoj svetlucavoj haljini sa sanjivim, ali istovremeno edgy pogledom koji provocira...

“Frances znam od njene druge godine, a već neko vreme želim da radim sa tom mladom damom. Njena lepota, autentičnost i snaga su nešto čemu se divim i što krajnje cenim. Upravo ovi ljudi me svojom iskrenošću, hrabrošću, integritetom i dečjom radoznalošću inspirišu da kreiram van svih granica."  

foto: Instagram / marcjacobsofficial 

Na slici, Cobain kosa je crna, messy i nekako mračna kao u gavrana, dok su joj usne tamne, a obrve naglašene. Pogađate, u fokusu je njena ekspresija, njena buntovna, mlada priroda koja predstavlja čist kontrast delikatnoj, prozirnoj haljini u koju je odevena.

Mladu damu je fotogarfisao David Sims, ali iako joj mi prognoziramo veliku karijeru, Frances koja sebe zove vizualnom umetnicom ne želi da bude manekenka.

"Ne verujem da ćete me videti kao modela u nekoj bliskoj budućnosti, jer ta sfera posla je toliko van mojih interesovanja. To nisam ja, i ne bi nikome pozirala sem Marcu."

A zašto je to tako? Jer da bi bila deo nekog projekta, Frances mora da taj projekat doživi kao "kul", a po njoj, u modnom svetu nema ničeg više kul od Marc Jacobs linije.    

“Oduševila me je Marcova prolećna kolekcija i osećam se počastvovanom da upravo mene Marc selektuje za kampanju koja prati tu kolekciju. On nije masovan, komercijalan kreator već je neko ko u senci osmišljava fantastičnu, kul odeću za mlade, ali i sve one koji su mladi u srcu. Marc je i dalje buntovnik unutar modnog sveta, i takav je od starta."

foto:Profimedia 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/