Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezapamćen skandal na Nedelji mode u Parizu: Modeli u mraku čekali kasting za Balenciagu

Autor majab

Svet modelinga je poprilično surov, a poslednji događaj još jednom je ukazao na nehumanost ove profesije.

 Izvor: Foto: Profimedia

Ako pratite dešavanja u svetu mode, sigurno ste negde u medijima nabasali na priče o mladim manekenkama koje se žale na brutalnost kastinga i samih modnih kuća.

Ne samo po pitanju izgleda, koji podrazumeva održavanje linije koja se obično graniči sa svakodnevnom izgladnelošću, već i po nizu drugih faktora.

Jedan od njih su kastinzi koji traju satima, a koje mlade devojke proživljavaju uz tonu anksioznosti i flašicu vode sa nekoliko listiva nane.

Naravno, reći ćemo: to je njihov izbor.

Međutim, postoje granice, a ovde su u pitanju one koje je jedna modna agencija poprilično prešla i na taj način izvrgla ruglu uglednu modnu kuću, kakva je Balenciaga.

Na kastingu koji je pre nekoliko dana održala modna agencija Madia & Ramy, 150 devojaka čekalo je u redu na stepeništu preko tri sata! Dato im je uputstvo da čekaju da budu prozvane i ne napuštaju red, kako bi bile viđene. Tokom pauze za ručak agenti su napustili kancelarije, zatvorili vrata i ugasili svetlo na hodniku!

Te su devojke ostale da stoje na stepeništu i mraku, osvetljene samo ekranima mobilnih telefona.

Nakon ovakvog ponašanja agencije, veliki broj devojaka otišao je sa kastinga, ali i otkazao dolazak na one koje su usledile po rasporedu, Hermès i Elie Saab.

Obraćajući se medijima izjavile su da ne žele biti tretirane poput životinja i da su tog dana praktično doživele traumu, zbog čega nisu imale nikakvu motivaciju da odu na sledeće zakazane kastinge.

Što se tiče modne kuće Balenciaga i njihovog obraćanja javnosti, predstavnici za medije  priznali su da su postojali problemi tokom pomenutog kastinga i da su uvedene radikalne promene, a jedna od njih je automatski raskid ugovora sa agencijom Madia & Ramy.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity