Chanel je sinonim za malu crnu haljinu, komplete od tvida i parfem puderastih i cvetnih nota. Mnogim damama širom sveta Chanel je klasika, visoka elegancija i preka potreba, ako ne u ormaru onda bar u neseseru ili noćnom stočiću. 

Da bi unapredila prodaju, iz godine u godinu, luksuzna francuska modna kuća pod kreativnim vođstvom Karla Lagerfelda birala je specifične modele - IT devojke koje su po običaju nežne i ženstvene.

U nastavku pogledajte koje su dame uticale da Chanel bude to što jeste i koje su bile muze ovog brenda. 

Catherine Deneuve 

Modne kuće u početku nisu uzimale filmske zvezde kao nosioce kampanja, ali to se sve promenilo kada je prelepa Catherine 1974. godini postala zaštitno lice kultnog parfema No.5. Izbor "hladne" plavuše koja se proslavila u filmu "Lepotica dana", doprineo je da prodaja drastično skoči, a da ostatak industrije okrene se filmskim divama pri izboru promo lica. 

Carine Roitfeld 

Bivša glavna i odgovorna urednica francuskog Vogue izdanja, specifična Carine Roitfeld, nekoliko puta je učestvovala u Chanelovim reklamama. Ipak, najupečatljivija promocija brenda je bila 2012. godine, kada je pozirala u Chanel kostimu, šeširu i makazama za naslovnu stranu knjige The Little Black Jacket.

Willow Smith

Kada je Chanel za svoju eyewear kampanju za jesen/zima 2017 izabrao ćerku Willa Smitha, reakcije su bile sjajne. Fotografije kampanje zadivile su sve jer je malena Willow bila potpuno osveženje za brend koji je do tada birao dame poput Nicole Kidman, Marion Cottilard, Vanesse Paradis. Generalno starije i iskusnije dame. 

Ines de la Fressange 

Saradnja koju su ostvarili Karl i šarmantna Ines de la Fressande počela je tokom osamdesetih godina 20. veka, da bi saradnju ponovo obnovili 2011. godine. 

Foto: Profimedia

Na sledećoj strani pogledajte koje dive su bile Chanelove muze: 

PageBreak

Nicole Kidman

Posle filma Moulin Rouge, Lagerfeld je angažovao australijsku lepoticu za jednu od najskupljih kampanja. Šuška se da je koštala 33 miliona.

Foto: Profimedia

Audrey Tautou 

Francuska glumica verno je prikazala čuvenu kreatorku u filmu Coco, Before Chanel i momentalo dobila angažman za ovu kuću. Činjenica je da je klip radio režiser Jean-Pierre Jeunet, tvorac omiljenog filma nama u redakciji Elle.rs - Amelie...

Foto: Profimedia

Linda Evangelista 

Linda je "upoznala" Chanela 1985. i od tada je muza ove luksuzne kuće, a intezivna saradnja je ostvarena početkom devedesetih. 

Foto: Profimedia

Kristen Stewart 

Aktivna u kampanjama, reklamama i u punom smislu plavooka lepotica je opravdala očekivanja. Saradnju koja i dan danas traje, Kristen i Chanel su započeli 2012. godine. 

Lily-Rose Depp 

Mlada i nežna Lily-Rose krenula je stopama svoje mama, čuvene glumice i pevačice Vanesse Paradis koja je svojevremeno bila omiljeno promo lice kuće. Kada se mlada naslednica pojavila na reviji francuske kuće 2015. godine, javnost je znala da ćemo je viđati u Chanel kampanjama.

Keira Knightley 

Engleska glumica je nosilac kampanja za Coco Mademoiselle i Rouge Coco, ali i jedna od pravih ambasadorki kuće koja redovno na crvenom tepihu nosi modele koje potpisuje Chanel. Uostalom, poznato je kako je Chanelovu haljinu koju je nosila na venčanju, ponela ponovo na crvenom tepihu!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/