U kolekciji Pre-fall 2018 Mihano Momosa menja perspektivu uz uvažavanje iste vizije, pri čemu je cilj ove kolekcije zadržavanje refinisanog stila u svakodnevnoj rutini.

Prefinjeni i klasični kaputi izrađeni su od 100% kašmir vune, dok su jednostavni krojevi obogaćeni ručno izrađenim detaljima od kašmira u obliku cvetova i lišća, koji daju karakter ovim obično konvencionalnim komadima garderobe.

U skladu sa centralnom temom kolekcije, haljine su po kroju i silueti takođe pojednostavljene, a cvetni detalji mudro iskorišćeni kao demonstracija privrženosti brenda ka ručnom radu, te kako on izdiže proces izrade haljine u stvaranje umetničkog dela.

U kolekciju su uvrštene i pantalone i rolka sa cvetnim detaljima kako bi se kolekcija mogla sa lakoćom kombinovati u svakodnevnom stilizovanju.

Paleta boja ostaje nepromenjena pa bela i pastelni tonovi dominiraju kolekcijom, ne samo zbog posvećenosti brenda sopstvenoj estetici, već i radi naglasavanja ručno rađenih detalja, koji su uočljiviji na svetlijim tkaninama.

Tašna Olya se ponovo pojavljuje u puder roze boji, kako bi upotpunila kolekciju, s tim da je u izradi korišćena neznatno drugačija koža.

Lookbook je fotografisao Dušan Petrović, za šminku je bila angažovana Mina Abramović, za frizuru Đuka Ivanović a ispred objektiva je bila Nađa Marinković. Za scenografiju je Ksenija Josifović.

Pogledajte na sledećoj stranici kompletan lookbook

PageBreak