Neverovatno je koliko Victoria iako mršava u svojoj garderobi izgleda ženstveno pa i zdravo. Koleginica je prokomentarisala da je to zbog visine, odnosno činjenice da Vicky nije baš neka visoka osoba pa je sva mala, skladna. Ali opet jedna druga stvar je neverovatna.

To da žena koja kreira posve ženstvene i nosive modele, za manekene sopstvene mode bira "vešalice"! Mršave, neuhranjene devojke koje izgledaju kao da im je hitno potrebna intervenozna terapija, dupla doza proteina i ugljenih hidrata.

Svet je na noge digla slika iz najnovije kampanje modne kraljice za eyewear kolekciju na kojoj se nalazi 29-godišnja Litvanka Giedre Dukauskaite. Prvu fotografiju kampanje na kojoj je litvanska manekenka u profilu uslikana sa naočarama prati i tekst: "vratili smo se na posao! Novu godinu započinjemo sa naočarama iz prolećne kolekcije za 2018 #VBEyewear, inspirisanim 70-im godinama i retro estetikom ali urađenim u potpuno modernom ruhu."

Pore fanova koji su kreatorku optužili da promoviše nezdrav izgled te daje loš primer mladim devojkama koje se na nju i njeu estetiku ugledaju, oglasili su se i mediji.

Najglasniji je bio renomirani novinar Piers Morgan. U svojoj kolumni za Mail Online, voditelj i domaćin emisije Good Morning Britain napisao je da je bio "šokiran" kada je video horor sliku.

"Kao neko ko inspiriše milione mladih devojaka koje joj se dive i prate je svakodnevno, od kojih ona rarađuje milione, ona ima obavezu da tim istim mladim damama postavlja realne, zdrave uzore i standarde. Ovakva promocija anoreksije i bolesnog izgleda je nedopustiva. Ja kao otac šestogodišnje deovojčice koja ima isti broj godina kao Victorijina ćerka Harper ne želim da mi dete odraste ubeđena da je ovakav izgled poželjan, normalan i zdrav."

Setimo se, Victoria je već pre dve godine bila optužena isto da promoviše mršav, anoreksičan izgled na reviji u Njujorku kada je prikazala kolekciju s/s16. Tada je izjavila: " One su mlade, mršave, ali to ne znači da su bolesne."  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/