Ovogodišnja MET gala održana je sinoć u njujorškom Metropolitan muzeju. Kako to biva, najveću pažnju na ovom događaju koji se slavi kao najbitniji modni event u kalendaru jedne godine, privukao je glamurozan crveni tepih na kome smo videli trenutno najveća imena muzike, filma i mode. 

Kako su se snašle zvanice u vrlo zahtevnoj i provokativnoj temi gale? 

Kada je tema vezana za crkvu i religiju, evidentno je da ćemo videto veliki broj motiva sa krstom, zlatne detalje, okovratnike i kardinalske pape, ali i izdanja koja su potpuno omašila temu (Selena Gomez, Gigi Hadid, SJP i Solange predvode listu najgore odevenih).

Ipak, neke dame su stvarno briljirale.

Blake Lively definitivno je od svih portala i komentatora pokupila hvalospeve i titulu najbolje odevene zahvaljujući spektakularnoj haljini Versacea koja je imala dijamantske custom-made momente na korsetu i haljini, ali i fenomenalnu beauty nadogradnju u vidu zlatnih iglica za kosu koje su kreirale šnalu od sunca koja se nosi nisko na punđi. 

Odlična je bila i Jennifer Lopez koja se pojavila u Balmain šljokičavoj haljini s motivom krsta, i takođe odlično uskladila statement kreaciju sa jačom šminkom i novom, izrazito kratkom kosom. U svom stilu je bila i Rihanna koja je ukrala svu pažnju jednim "pope" izdanjem s potpisom Johna Galliana za Maison Margiellu. 

Pogledajte u nastavku ELLE top 9 sa sinoćne gale:

Blake Lively u custom made Versace kreaciji 

Jennifer Lopez u Balmain haljini

"Papa" Rihanna u Maison Margielli

Zendaya u Versace haljini inspirisanoj Jovankom Orleankom

Zoe Kravitz možda nije ispratila temu gale ali je mamila poglede u seksi haljini Saint Laurenta

Cara Delevingne u custom made Dioru

Diane Kruger u Prabal Gurang kreaciji

Amber Heard u haljini Caroline Herrere

Lily Collins u Givenchy modelu

Pogledajte na sledećoj stranici još nekolicinu dama koje su takođe ostavile sjajan utisak...

PageBreak

Alexa Chung

Kristin Scott Thomas

Naomi Watts

Stella Maxwell u Moschino haljini

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/