Čuveni Pirelli iz godine u godinu podiže ulog u svetu fotografije. Iza objektiva kultne edicije, poseldnjih par godina našla su se neka najčuvenija imena iz sveta fotografije popout Annie Lebowitz, Pitera Lindberga, te Tima Walkera.

Za sledeću godinu, ovo prestižno izdanje fotografisao je škotski fotograf Albert Watson, čije ime se već izvesno vreme nalazi u enciklopedijama pored Richarda Avedona i Irvinga Penna, navodeći ga kao jednog od 20 najuticajnih fotografa našeg doba.

Pored brojnih naslovnica za magazine kao što su Vogue i Rolling Stone, jedan od najpoznatijih Watsonovih radova svakako je onaj na kom je obnažena Kate Moss, a koji je nastao na dan njenog 19-og rođendana.

POGLEDAJTE JOŠ: Istorija seksepila: Kako je čuveni Pirellijev kalendar menjao standarde ženske lepote

Dakle, u pitanju je zaista kultno ime, te su očekivanja prilično velika.

Naravno, Watson nas nije razočarao, podigavši standarde i smestivši temu kalendara za 2019. godinu na filmsku pozornicu, podelivši svih 19 uloga imenima iz sveta šou-biznisa koja su tek u usponu ili onima koji već uveliko ubiru plodove svoje uspešne karijere.

To su između ostalog vodeća zvezda njujorškog baletskog teatra Misty Copeland, ali i Gigi Hadid, Laetitia Casta i Alexander Wang.

Svaka od fotografija biće smeštena u određen ambijent, sa drugačijom pričom.

"Ukoliko se vraitite na početnu ideju kalendara, ne možete pobeći od činjenice da je u pitanju fotografija koja će ostati na zidu mesec dana. I upravo ta jedna slika, ono je u šta ćete narednih mesec dana gledati. Nije u pitanju knjiga u kojoj možete da okrenete stranice. Tako da sam želeo kompleksnije fotografije, koje pričaju određenu priču i poseduju dublju dimenziju", objašnjava Albert Watson.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/