Na kraju godine uvek se jasno pokaže koji su komadi bili najzastupljeniji u modnim magazinima i na crvenim tepisima širom sveta.

Generalno, svaka dizajnerska kolekcija uvek ima jedan do dva komada koji kupci prihvate i onda ga viđamo na Instagramu i eventima koji su najbolji pokazatelji trenda jer magazini i stilisti uvek promovišu one koji se oglašavaju za editorijale i naslovnice.

Jedan takav komad je seksepilna cvetna mini haljina inspirisana 80-im godinama koju je u jesenjoj kolekciji predstavio Anthony Vaccarello za Saint Laurent.

Dizajner je na pistu pustio nekoliko različitih verzija haljine s raskošnim cvetnim uzorkom koja je brzo poharala Instagram.

Nosila ju je italijanska modna trendseterka Giorgia Tordini, isto kao i neuništiva Anna Dello Russo koja je ovaj komad uparila s patikama za posetu italijanskom ribarskom selu. 

Anja Rubik ju je odjenula na crvenom tepihu filmskog festivala u Kanu dok smo je videli i na Dua Lipi, na VMA dodeli.

Cvetni model se našao i u editorijalima francuskog Vogue izdanja, španskog Glamour-a, LOVE magazina, InStyle i naravno, u službenoj kampanji brenda u kojoj je Kate Moss. 

izvor: Buro247.hr