Gucci koji trenutno zauzima prvo mesto na listi najpopularnijih brendova, nedavno je lansirao na tržište vuneni džemper koji podseća na "crno lice", a zbog toga je morao momentalno da se izvini javno, uz poruku da je predmet povučen iz online ponude i svih prodavnica italijanskog brenda.

U saopštenju Gucci je naveo da je posvećen različitostima, i kako smatra da je to "fundamentalna vrednost koju treba u potpunosti podržati, poštovati na čelu svake odluke koju donosimo", prenosi AP.

Sporan džemer je od crne vune, prekriva nos i ima crveni izrez za usta, što je na društvenim mrežama ismevano i oštro kritikovano kao neosetljiva i rasistička stvar.

"Smatramo da je raznolikost fundamentalna vrednost koju treba da negujemo i poštujemo i svaku odluku koju donosimo treba da temeljimo na tome. Potpuno smo posvećeni poštovanju različitosti u našoj organizaciji i pretvaranju ovog incidenta u jednu lekciju za kompletan Gucci kolektiv", saopštili su iz ovog italijanskog modnog brenda.

(10 najpopularnijih brendova + 10 najtraženijih komada i aksesoara u prvoj polovini godine)

Inače, cena ovog džempera je 689 evra.

Izvor: Tanjug

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/