Od regiona do regiona, od ateljea do ateljea, od ruku do ruku - Fendi je u kolaboraciji sa 20 lokalnih zanatlija redizajnirao Baguette torbicu Silvie Venturini, i to za novi Hand in Hand projekat. Cilj ove kolekcije je da ukaže na autentičnost, raznolikost i kvalitet italijanske (ručne) proizvodnje.

„Osmislila sam specijalan projekat sa italijanskim zanatlijama, odabranih iz različitih italijanskih regija. Prvi primer je kožna torba Baguette koja je debitovala na modnoj pisti za jesen/zima 20/21. Rekreirao ju je u Toskani čovek koji inače ručno izrađuje sitnice od kože“, objasnila je dizajnerka. „Moj cilj je sada da istražim svaku italijansku regiju i odaberem najbolje zanatlije koje ćemo predstaviti širom sveta“.

Svi modeli simbolično nose nazive italijanskih regija, a karakterišu ih njihov duh i tradicija. Izdvaja se Valle D'aosta tašna, ručno tkana od prirodnog tekstila i vezena crvenim motivima po meri. Zatim, Liguria, sofisticiranog belog dizajna, koja oživljava srednjovekovni običaj izrade srebra filigranskim radom. Nasuprot njenoj svedenosti je raskošna Emilia Romagna koja nosi stakleni mozaik zvezdanog neba, te ekscentrična Sardinia upotpunjena krznom. Favorit onih koji neguju moderan i klasičan stil biće Lombardi model u smaragdnozelenoj boji, izrađen od najfinije kože.

Svaka tašna nosi svoju jedinstvenu priču o životu, umetnosti i istoriji, i svaki primerak je limitiran.

Zavirite u kreativan proces izrade.