Polako se približava leto i svi smo pomalo opterećeni činjenicom da treba da se ogolimo na plaži. Već decenijama se nad ženama vrši pritisak da treba da postignu savršenu formu i izgled tela, ali nalet body positive pokreta i priča dokazuje da je ipak došlo vreme za neke nove i zdravije navike.

Uz novu H&M letnju kolekciju, članice Elle redakcije isprobavaju kupaće kostime koje su komotni za svaki oblik tela i usput se osvrću na svoje transformacije, sazrevanje i prihvatanje tela: kada su prvi put počele da razmišljaju o savršenom telu? Šta vole, a šta im se ne dopada na sebi? Kada se osećaju najbolje u svojoj koži, a zašto im je nelagodno da se ogole u letnjim danima – samo su neka od pitanja čijim su odgovorima srušile sve tabue, predrasude, ali i nametnute standarde lepote.

Na kraju je usledio i najvažniji podsetnik da uprkos savršenim naslovnicama i fotografijama koje se plasiraju u modnoj industriji, idealno telo ne postoji, a svako potenciranje tzv. nesavršenstva jeste opovrgavanje prirodnog, normalnog stanja našeg tela koje je jedinstveno, karakteristično i autentično. I svakako – ono nas ne određuje, jer smo mi mnogo više od našeg izgleda.

Uz H&M letnju kolekciju podsećamo da je svako telo - letnje telo, baš takvo kakvo jeste, kao i da nam ove sezone neće biti potrebno baš ništa da bismo se skinule u kupaći kostim.

Otkrijte više u nastavku.