Trenutak kada lice mlade ozari sreća i ona porumeni, bio je očito nadahnuće čuvenoj dizajnerki koja je ime izgradila kao kreator luksuznih venčanica, da iskreira svoju pink bridal kolekciju za sezonu jesen/zima 2014 na Njujorškoj nedelji venčanica.

Ovo nije kolekcija za smerne i stidljive mlade. Wangine romantične "balske" venčanice sa volumenima i naborima tila i čipke u atraktivnim bojama fuksije, ciklama ružičaste, koralno crvene i ljubičaste, upotpunjene masivnim cvetovima od tila su za sve one dame koje žele da budu drugačije.

Kolekcija je sva u raskošnom volumenu, naborima i cvetnim aplikacijama, dok je silueta vrlo raznovrsna, od one koja prati liniju tela do raskošnih haljina s formom pune suknje.

"Razmišljala sam o ružičastoj i njenoj moći da "razbije" hladnoću zime", izjavila je Vera u bekstejdžu svoje revije. Američku kreatorku su pored mlade koja "crveni" inspirisali i filmovi "Funny Face" i "Gentlemen Prefer Blondes" u kojem smo imali prilike da vidimo pink haljine nalik Verinim.

Iako je svojim izborom palete Wangova iznenadila mnoge, kreatorka nije donela ništa novo i avangardno jer su pink venčanice već neko vreme aktuelne i bile su prvi izbor mnogih poznatih sa holivudske A liste: Jessica Biel, Anne Hathaway i Gwen Stefani su nosile upravo ružičaste venčanice na svojim venčanjima.

Venčanje u pink haljini?! Vera Wang predlog za sezonu Fall 2014!