Film Alfonsa Cuarona Gravity je dobio najviše nagrada, čak sedam (režija, muzika, kamera, montaža, miks zvuka, montaža zvuka, vizualni efekti), dok je favorit American Hustle ostao bez i jednog Oskara. 

Oskara za glavnu žensku ulogu je dobila, božanstvena Cate Blanchet za ulogu u filmu Blue Jasmine, dok je nagrada za Najboljeg glumca otišla u ruke Leona...ooops, ipak ne. Ovoga puta trijumfovao je Matthew McConaughey za ulogu u filmu Dallas Buyers Club.

A toalete?

E, u toj kategoriji je trijumfovao jednostavan glamur i monohromatska paleta.

Jennifer Lawrence se pojavila u crvenoj, elegantnoj haljini Dior Couture linije (nismo ni sumnjali), plus uspela je opet da padne (doduše, ispred, na crvenom tepihu), Cate je blistala u prozirnoj, floralnoj Giorgio Armani haljini, dok je Angie izmamila uzdahe svih prisutnih u veličanstvenom Elie Saabu dokazujući da iz dana u dan, izgleda sve bolje i bolje.

Zanosnu Margot Robbie nismo uspeli da prepoznamo u tamnokestenjastoj boji kose i crnoj, gotik haljini (Hedi Slimane by Saint Laurent), dok je sve prijatno iznenadila Lady Gaga koja se pojavila u, bar za nju, prilično pristojnoj, glam toaleti s potpisom Donatelle Versace.

Među najbolje obučenim po oceni kritičara su bile i Lupita Nyong'o (Prada), Sandra Bullock (Alexander McQueen), Julia Roberts (Givenchy) i Penelope Cruz (G.Valli).

Na 86.dodeli prestižnih nagrada za Najbolji film je proglašen film "12 years of slave", dok su red carpet pokorile holivudske dive u jednostavnom glamuru monohromatske palete...