Thierry Mugler je napokon spreman da izloži svoje kultne komade u Parizu. Nakon više od godinu dana odlaganja zbog pandemije, izložba će ugledati svetlost dana u The Musée des Arts Décoratifs 30. septembra, i to pod imenom Thierry Mugler: Couturissme.

Odrabrana konfekcija, visoka moda i kostimi iz perioda od 1973. do 2014. godine prezentovaće se u posebnim tematskim sobama na dva sprata Christine i Stephen A. Schwarzman modne galerije u The Musée des Arts Décoratifs.

profimedia-0068688522
Profimedia 

Muzej najavljuje da će se ova dugoiščekivana izložba odvijati u nekoliko činova, poput klasične opere, kombinujući kostime, animirane projekcije, fotografije i muziku, te praveći različitu atmosferu koja će prikazati Muglerovu fantaziju dugu skoro 50 godina. Takođe, ova retrospektiva istraživaće i druge medije njegovog rada - lična fotografijska dostignuća, posvećenost muzici i videografiji. 

''Muglerov prepoznatljivi stil prevazilazi modu, utičući na sve generacije umetnika do danas. Ovo je prilika da otkrijete i ponovo vidite sjaj ovog umetnika - on je plesač, čovek scene, fotograf i dizajner. Umetnik koji je svoje vreme obeležio revolucijom u svetu mode'' rekli su iz muzeja.

profimedia-0068735770
Profimedia 

Proslava Muglerovog rada obuhvatiće i kultni miris ''Angel'', kao i scenske kostime koji prkose godinama, uključujući i one za Macbeth, koje je predstavila Comédie-Française na Festival d’Avignon.

Ova postavka će biti izložena do 24. aprila 2022. godine, pa ako se u tom periodu nađete u Parizu, iskoristite priliku da je posetite.

Priredila: Ivana Matijević