Glavni koncept za novu Pinko Wonderland kolekciju jesen/zima 2021/2022. bazira se na ideji da je moda vaš lični kreativni prostor za zabavu, istraživanje i izmišljanje sopstvenih pravila, bez straha od osuda, u potpunoj slobodi.

Neustrašivo ponesite svaki komad i stajling jer tada sve što sija je vaše samopouzdanje.

Nova Pinko kolekcija je odvažna, među sjajnim šljokicama, novim siluetama i detaljima koji otkrivaju hrabru, originalnu suštinu. Pred samo otvaranje nove Pinko radnje u Galerija Beograd, otkrivamo novu kolekciju koja se možemo okaratkerisati kada se klasika susreće sa savremenim u jedinstvenoj mešavini, koju nosi naša lična "Alice" i prikazuje na delu kako da fashion kombinacijama možete da se osećate se neodoljivo i nezaustavljivo.

P jedna u uglu 1040-780
Nemanja Maraš 

Pokrenimo zajedno ove vibracije savremenog oživljavanja Pinko Wonderlamnd kolekcije u stilu osamdesetih kroz stylish undone teksas komade, jedan artističan mantil i neodoljive nove must-have model Pinko Love tašni koje su već godinama na fashion tronu.

Od sada Pinko najnovije komade možete pronaći i u novoj radnji u Galeriji Beograd, ali ne zaboravite i u radnji na Obilićevom vencu 24, te na https://miamaya.online/. Dok sami ne odete da istražite Pinko Wonderland kolekciju, vodimo vas kroz jedan ženski ohrabrujući razgovor modne urednice Ane Ostojić sa inspirativnom Leom Davogić koja nam na delu slikama i rečima dokazuje kako izgleda biti ponosan na svoju ženstvenost.

P gif2 1040-780
Nemanja Maraš 

S obzirom na to da se ipak baviš javnim poslom, koliko se tvoje privatno odevanje razlikuje od javnih nastupa?

Dobra strana DJ-inga je to što je “scenski nastup”. Dakle ništa nije faux pas, na sceni je sve dozvoljeno, tako da mogu dosta da eksperimentipšem. U privatnom životu sam više casual obučena, najčešće bez šminke.

Stalno si u pokretu, u koferima, po drugim gradovima. Kako izgleda tvoj proces pakovanja za jedno poslovno putovanje? Koliko unapred moraš da se pripremaš?

U duši sam štreber, tako da se pakujem bar dan ranije. Pakovanje opreme, kozmetike i šminke je već uvezbana rutina. Outfit za nastup spremam ranije, a za aerodrom biram nešto najudobnije, jer uvek postoji neko potezanje kofera i mogućnost jurnjave u klub jer je ili avion kasnio ili je bila gužva na granici. Neretko se šminkam na sred aerdroma ili u kolima.

Šta je za tebe lepota?

Lepota je energija, u mom slučaju ne važi da je lepota u oku posmatrača, jer energiju moraš da osetiš, bilo to nova melodija, osmeh, pasta ili Manolo Blahnik cipele. Sve što izaziva dobar osećaj u mom stomaku je za mene lepota.

P tri figure cb 1040-780
Nemanja Maraš 

Šta danas znači multitasking žena?

Mislim da danas znači isto što i pre 50 godina, samo su vremena takva da ima više prostora za opšte prepoznavanje naših sposobnosti, hrabrosti i ambicija, iako još uvek ne na nivou na kom se u potpunosti priznaje naša borba što sa svakodnevicom, što sa društvenim konstruktima. Ali ja verujem da će upravo ta supermoć zvana multitasking omogućiti narednim generacijama čisto platno, jer mi danas i napredujemo na poslu, idemo na pijacu i dižemo mini-revolucije.

A, kako mi žene izborimo svoje bitke?

Multitaskingom (smeh).

Šta je za tebe hrabrost?

Hrabrost je ustati svakog jutra i raditi na tome da legneš uveče čistog obraza. Mislim da je danas veoma hrabro biti dobar čovek, odnosno težiti ka tome.

P tri spojene 1040-780
Nemanja Maraš 

Šta po tebi podrazumeva pojam ''love yourself''?

Da veruješ u to i kad se ugase svetla i kada se izloguješ. Da bez obzira na sve što te okružuje, nikad ne zaboraviš da niko nije ti i ne može da bude, i da ti ne treba da budeš niko drugi i da ne treba da budeš.

Kako bi ti objasnila pokret ''body positive''?

Mislim da body positivity ne treba da bude pokret, već uobičajena praksa. Mislim da je naša dužnost, pre svega prema sebi, da premestimo akcenat sa fizičkog izgleda na mentalno zdravlje i negu duha, jer previše očekujemo od tela koje nam je dato da živimo život, da hodamo, plivamo, grlimo, smejemo se itd. Mi smo sve to zanemarili i ne živimo život jer nas neko ubeđuje da naše noge nisu dovoljno mršave ili u mom slučaju debele, iako imaju istu funkciju ma kako izgledale.

Instagram je danas postao jedan od vodećih medija gde je dostupnost jedna od glavnih karakteristika. Kako ti održavaš IG balans privatnog I poslovnog prikaza na ovoj mreži?

Nažalost, moram da priznam da ne održavam nikakav balans jer priroda mog posla zahteva moju prisutnost na mreži u mnogo većoj količini od onoga koliko bih ja volela da to bude slučaj. Međutim ja sam se potrudila, da kad već provodim toliko vremena online, pratim sadržaj koji me inspiriše i da uspostavljam kontakt sa ljudima kojima se divim bez obzira na to čime se bave, to je najbliže balansu koji mogu trenutno da uspostavim kad su u pitanju društvene mreže i privatan život.

P tri spojene2 1040-780
Nemanja Maraš 

Kako reaguješ na negativne, a kako na pozitvne komentare na IG? Daj nam neki primer?

Da ste mi postavili ovo pitanje pre tri godine, odgovor bi bio sasvim drugačiji, jer su me tada stvarno pogađali negativni komentari. Međutim, danas više ne. Uspela sam da osvestim da nijedan komentar uvredljivog sadržaja nema veze sa mnom, a vrlo dobro znam da napravim razliku između konstruktivne kritike i vređanja. Takođe, mislim i da konstruktivnoj kritici nije mesto u komentarima, jer ako je upućeno meni, zašto bi bilo dostupno svima, samim tim mislim da bilo šta napisano javno, bilo lepo upakovano ili degutantno, nema veze sa mnom. Pogotovo što su uglavnom komentari vezani za moj fizički izgled, tu stvarno ne može ništa da me pogodi, ja volim svoje telo, ulažem u njega i zahvalna sam na njemu.

Da li je danas zaista postao luksuz biti offline? Da li primenjuješ princip digital detoxa?

Apsolutno! Mislim da je luksuz i imati privatan profil, u smislu da posao kojim se bavite ne zahteva prisustvo na društvenim mrežama, već da to predstavlja vid zabave za vas. Međutim, sve ima svoje dobre i loše strane, meni je svakako online prisustvo donelo mnogo poslovnih prilika i omogućilo veliki korak napred kad je u pitanju moja karijera.

Koji je tvoj recept za zdrav uspeh?

Moj recept i moto je da ostanete verni sebi. I kada je teško, da ne posustajete, u smislu da ne pristajete na nešto što niste vi, zarad lakše dobiti, jer na kraju dana, nema tog novca ili priznanja koje može da nadoknadi nemir koji izaziva odstupanje od onoga što ste vi.

P gif torbica 1040-7807
Nemanja Maraš 

Krasiš drugi Elle digital cover. Šta poručuješ Elle čitateljkama?

Velika mi je čast što učestvujem u ovom projektu i hvala na pozivu. Elle čitateljkama imam da poručim da odbace sve kalupe u koje nas stavljaju i da podsećaju sebe da su savršene i fantastične takve kakve jesu, te da njihova snaga ne leži u obimu grudi, već u obimu srca.

Koji ti je omiljen odevni komad ili stajling koji si danas ponela?

Mislila sam da mi je mantil u color block varijanti sa plavim džemperom i žutim pantalonama favorit, dok nismo obukle all denim, i Ana Ostojić i ja se složile da je ipak to pobednička kombinacija.

Reci nam nešto o tvojim budućim projektima?

Ako sam nešto naučila ove godine to je da ne planiram previše. Ova situacija i dalje onemogućuje putovanja i nastupi se otkazuju. Za sad sam zahvalna za svaki neotkazan nastup. Možda planiramo i drugu pesmu do kraja godine. Vi ste ovo prvi čuli!

P odeca4 (2)
Nemanja Maraš 

FOTO: Nemanja Maraš
STAJLING: Ana Ostojić&Lea Davogić
FRIZURA: Dalibor Vrtina
ŠMINKA: Anastazija Poznanović