Caroline Charles ima, bez sumnje, nepogrešiv osećaj za ono što će prerasti u modne institucije – radila je s Mary Quant, oblačila LuLu, Marianne Faithful, Barbaru Streisand, Micka Jaggera i Ringo Starra. A od šezdesetih godina prošlog pa do početka ovog veka, njena karijera je išla samo uzlaznom putanjom. Danas je poštovana gošća na London Fashion Week-u na kojem je izlagala od samog početka.

“Moj dizajnerski potpis čine moderne forme i sofisticirani glamur za odrasle”, kaže Caroline.

“Ako bi trebalo da odaberem komad odeće koji me najbolje predstavlja, rekla bih da je to ženstveni  korset-sako, sašiven od luksuzne, skupocene  tkanine”, teško se odlučuje čuvena dizajnerka koja je inspiraciju za sezonu proleće/leto 2012. godine našla u džez muzici tridesetih godina, glamuru i Francuskoj rivijeri.

Caroline je redovno pozivana kao konsultant za dizajn u popularnim kućama kao što su Burberry i Marks & Spencer, a probrani komadi iz njene ženske kolekcije izloženi su i u Muzeju Viktorije i Alberta. Pored svih ostalih priznanja, može se pohvaliti i retkim odličjem u dizajnerskim krugovima – Ordenom britanskog caarstva.