Jedinstveni modni stil Alexandre je nasledio od majke od koje je naučio osnove krojenja i šivenja još kao desetogodišnji dečak. Kada je 1990. godine upisao modnu školu Santa Marcelina u rodnom Brazilu, već je bila očigledna njegova sklonost ka inovativnom i istraživačkom. 

Samo četiri godine kasnije Phytoervas Fashion Show mu je pružio priliku da pokaže svoju prvu celovitu kolekciju, a nedugo zatim Alexandre Herchcovitch ustanovio je i sopstveni brend. Godine 1998. lansirao je i liniju džinsa i ušao na londonsko i njujorško tržište, šireći brend ali čuvajući i njegov avangardni duh. Tako su stigle i ponude za nastupe na nedeljama mode u svim svetskim centrima. 

Potomak jevrejskih emigranata iz Poljske i Rumunije, rođen u Sao Paolu 1971. godine, danas niže uspehe jedan za drugim. Pozvan je na mesto umetničkog direktora osnovnih studija na univerzitetu Senac Fashion Design 2006. godine, a sledeće je otvorio svoju prvu radnju u Japanu. Za Alexandra Hechcovitcha tvrde da ide daleko ispred svog vremena. On ima sposobnost da transformiše klasično u moderno, da od jednostavnog napravi glamurozno a da lako pretvori u kompleksno. 

“Moda je za mene komunikacioni kanal”, kaže Alexandre, “a moj glavni cilj jeste da ostvarim dijalog između klijenata i svog univerzuma”.