NY Fashion Week se polako približava kraju. I dok se čekaju još poslednje tri revije najintrigantniji deo NYFW, saradnja Oscara de la Rente i Johna Galliana privukla je još više pažnje kada na kraju revije Galliano nije izašao da pozdravi publiku.

Na pitanje da li je i Galliano učestvovao u kreiranju nove kolekcije Oscar de la Renta je kratko odgovorio: „Pa on je u backstagu“.

Kolekciju Oscara de la Rente su obeležili raznolikost krojeva i materijala, jarke boje, ženstveni komadi koji ističu struk i vezeni ornamenti.

Evo još nekih revija koje su obeležile NYFW.

Marc by Marc Jacobs
Revija inspirisana modom sedamdesetih godina. Pantalone na peglu do članaka, visoke štikle, pencil suknje i muški krojevi obeležili su kolekciju. Paleta boja je topla, fokusirana na crvenu i roze, ljubičastu i bordo.

Donna Karan
Asimetrični ogrtači i haljine „skulpture“ obeležile su reviju. Modeli koji naglašavaju žensku snagu inspirisane su ženom ratnicom. Boje, zemljana braon, crna, siva, kao i frizure, visoko podignut rep pojačali su opšti utisak žene kao snažne i svirepe.

Marchesa
Raskošne haljine inspirisane su portretom Marie Terese slikara Francisco Goye. Vezovi, nabori, kruti karneri i rubovi, teške teatralne suknje, fino urađeni korseti, gola ramena, ali i pantalone ispod haljina, široke košulje sa gusarskim rukavima učinili su kolekciju ekstravagantnom.

Michael Kors
Jake boje u kombinaciji sa crnom, military i pepito dezeni, peplum i suknje ispod kolena, kaputi širokih krojeva i tamne naočare obeležile su reviju. Kolekcija inspirisana urbanim motivima – semafori, taksi vozila.