Izvršni direktor Prada Group, Patrizio Bertelli objasnio je na generalnom godišnjem sastanku u Milanu zašto će Miu Miu svoje nove kolekcije nastaviti da prikazuje na nedelji mode u Parizu, a ne u Milanu.

„Puno vremena ulažemo kako bi razumeli tržište, a tu je i Miuccijin rad prilikom stvaranja proizvoda koji imaju svoj identittet“, rekao je Patrizio Bertelli koji je iskroristio sastanak kao priliku da odbije poziv da predstavlja nove kolekcije brenda Miu Miu u Milanu, kao i mogućnost da brend stavi na berzu na evropskom tržištu.

Gledajući u budućnost, Bertelli je potvrdio otvaranje 70-80 novih prodavnica, uključujući 10-12 u Kini i „najverovatnije“ jednu u Angoli – izvršni direktor veruje da Afrika „počinje da daje prve znake u modnom sektoru“. Ali, s obzirom na akvizicije, izvršni direktor nedvosmisleno je izjavio da kompanija ne želi „bilo kakvu distrakciju“.

Kao odgovor na Armanijev poziv da italijanski brend Miu Miu prikaže kolekciju u Milanu, Miuccia Prada složila se sa izjavom svog muža Bertellija da su „pitanje vremena“ i materijalne nemogućnosti „da se postave dve revije za samo par dana“ ugasile svaku mogućnost da se kolekcije Miu Miu, baš kao i Prada, predstave u Milanu.

„Mi tako funkcionišemo, to što se od nas traži je nemoguće, niko to ne radi“, zaključila je Prada.