Prvi zadatak 39-godišnje Kate biće da izabere outfite za snimanje editorijala koji će se naći u velikom "Spring Issue" broju, dok će u međuvremenu sa ostatkom ekipe izabrati fotografe i modele.

Kate je do sada bila na 33 naslovnice britanskog izdanja modne biblije. Prvi put se našla u martu davne 1993. godine pa će se izlazak editorijala poklopiti sa godišnjicom njenog prvog pojavljivanja.

Alexandra Shulman, urednica britanskog izdanja Vogue magazina je povodom ove saradnje izjavila:"Oduševljena sam što je Kate odlučila da radi sa nama na ovoj poziciji. Ona ima briljatan osećaj za modu, poznaje stilove i shvata šta čini jednu dobru fotografiju!"

Vest o saradnji se brzinom munje proširila netom, a fanovi Britanke su stigli da prokomentarišu kako je bilo krajnje vreme da neko angažuje ultimate ikonu stilu! Ovo inače nije prvi put da Kate i Vogue sarađuju. Pre osam godina, britanski model je bio gost saradnik francuskog izdanja. 

Sledeća godina će tako biti i te kako buzy za Kate koja je relativno skoro potvrdila da će opet sarađivati sa Top Shop-om na novoj kolekciji, skoro četiri godine nakon njihove poslednje saradnje.