Libanski dizajner Elie Saab uskoro će osmisliti BA (Bachelor of Art) koncept budućeg, novog stepena obrazovanja u modnom dizajnu, u saradnji s prestižnom modnom školom London College of Fashion i Libansko-američkim institutom.

49-godišnji dizajner trenutno radi na programu kompletnih studija koje će startovati u septembru 2014.godine.

Saab koji je sa osamnaest godina osnovao svoj brend u Bejrutu sa timom od 15 ljudi, je izjavio da je cela ideja oko stepena koji će student nakon određenih studija dobiti, nastala u želji da se ljudima iz Libana pruži priliku da steknu jednako obrazovanje kao i ostatak sveta.

"Kompletan program je osmišljen sa ciljem da domaći studenti dobiju najbolje moguće obrazovanje, jednako onom koje internacionalni studenti imaju na najboljim fakultetima u svetu, bez potrebe da putuju toliko daleko od kuće."

Zanimljiv projekat će biti prvi te vrste, odnosno projekat osmišljen od strane jednog modnog brenda i američko-srednjoistočne institucije.

Kako Elie Saab važi za jednog od velikih profesionalaca u svetu mode čije modele nose poznati sa A liste, od jordanske kraljice Ranie do holivudske glumice Halle Berry, ali i mlade i trenutno najpopularnije tinejdžerke Taylor Swift, ne sumnjamo da će ovaj fashion program biti osmišljen i realizovan na najvišem niovu.