Između Zooey i Tommya desila se fashion ljubav na prvi pogled kada ih je upoznao zajednički prijatelj, a dizajner otkriva da nije prošlo puno vremena pre nego što zaključili da je saradnja sjajna ideja.

„Pohvalio sam vintage odelo koje je nosila, a nakon što mi je priznala da obožava vintage, stigli smo na temu saradnje“, izjavio je Hilfiger za WWD.
Zooey je uz njegovu pomoć oživela svoje ideje i sažela ih u kolekciju koju čini 16 kreacija, pretežno haljina.

„Pravi sam modni fanatik i uvek tražim načine da ženstvene, vintage komade uključim u svoju garderobu. Tommy i ja volimo iste stvari koje su nam postale i inspiracija, old-school muziku, klasične filmove i holivudske ikone, a njegove smernice u dizajnerskom procesu rezultirale su jedinstvenim detaljima“, otkrila je 34-godišnja glumica.

Glumačko-dizajnerski duo počeo je zajedno da radi pre godinu dana, a tokom dizajnerskog procesa želeli su da istaknu posebnost vickaste glumice.

„Fokusirali smo se na ono što joj dopada, materijale i boje koje voli. Kolekcijom prevladavaju haljine inspirirane šezdesetim godinama prošlog veka, crvena, bela i plava boja, kao i lepršave tkanine“, rekao je Tommy koji je oduševljen saradnjom sa Zooey jer smatra glumicu savršenim predstavnikom njegova branda. „Uvek pokušavamo da utvrdim ko je zapravo ‘Tommy girl’. Ona je definitivno simbol toga. Amerikanka, mlada, zabavna, ali sofisticirana“, dodao je slavni dizajner.

Kolekcija će se naći na rafovima američke modne kuće Macy’s početkom aprila, a cene se kreću između 98 i 199 dolara.