Svi znamo koja je boja IT boja za 2014. godinu, ali tek sada smo otkrili top 10 ključnih boja za jesen u koje su najpoznatiji dizajneri današljice obojili svoje jesenje kolekcije koje nam trenutno prezentuju na Njujorškoj nedelji mode.    

S obzirom na trend koji se iz sezone u sezonu ponavlja: preplitanje muških linija i formi u ženskim kolekcijama (androgen, boyish, minimal look), ne bi trebalo da nas čudi što je paleta od 10 ključnih boja za jesen 2014 skoro identična, odnosno unisex.  

Tu je egzotična crvena Sangria, sofisticirana Aurora Red, pomenuta IT boja za 2014, Radiant Orchid, ali i čudna narandžasta Mauve Mist, kao i neutralna siva Sea Fog.    

“Kada smo kreirali paletu za jesen fokusirali smo se oko toga da boje treba da reflektuju vreme i godišnje doba. Ova sezona je retro, podstiče maštu i umetnost. Imamo utisak da se dizajneri sve više trude da odeća podseća na umetnička platna i da njihovi kupci žele odeću koja je zabavna, kreativna. Žele da se igraju sa odevnim komadima i da odeća ne bude toliko ozbiljna.”- stoji u saopštenju kompanije.