Jedna od najboljih kreatorki današnjice, Stella McCartney već godinama dizajnira sofisticiran i casual look oslanjajući se na lični osećaj za modu, ali i osluškujući glavne trendove koje savremena moda diktira.

"Moda je psihologija. Kada stvaram, kreiram osluškujući prevashodno sebe, svoju viziju mode. Naravno da želim da moja odeća prati trendove i bude aktuelna, kul i nosiva, ali u fokusu je moda koju želim da vidim na Stella McCartney ženi,“ izjavila je kreatorka za The Observer.

42-godišnja glumica je takođe naglasila da je u modi od ključnog značaja kreiranje komada koji će odmah postati večni jer će se tako prenositi na generacije.

"Svaki model mora da bude istovremeno savršeno iskrojen, od najfinijeg i najkvalitetnijeg materijala, jer želim da traje večno, ali ne samo da ga vi nosite, već i vaše ćerke i unuke.“

Stelli koja svakim danom dokazuje da je moguće da budete uspešna žena u svetu koji diktiraju muškarci, nije toliko stalo do toga da klijenti budu svesni kompletnog procesa iza neke kreacije, koliko do toga da uživaju u komadu kada ga nose.

"Sreća kupca mi je na prvom mestu. Prevashodno želim da se žena koja dođe u moj butik oseća relaksirano kada proba moju odeću. A onda želim da vidim osećaj zadovoljstva i osmeh na licu kada se ogleda u njemu.“