Brendovi Authentic Brands Group i Allure Eyewear udružili su snage ne bi li zajedno osmislili posebnu kolekciju sunčanih naočara mačkastih okvira, model koji je Marilyn Monroe najviše volela da nosi.

Kolekcija vrlo autentičnih i upečatljivih naočara je nazvala simbolično po slavnoj glumici The Marilyn, a obuhvata nekoliko različitih modela naočara koje imaju više nego atraktivne okvire u animal printu, crno-beloj šari i sl.

Jedina zajednička karakteristika svih modela u kolekciji pored mačkastih okvira je činjenica da je svaki model optočen Swarowski kristalima. Kolekcija je takođe podeljena na limitiranu kolekciju (cene naočara oko 495 dolara), Srebrnu (od 98 do 168 dolara) i Optičku (150 do 180 dolara).

"Kolekcija je osmišljena u želji da približi stil legendarne glumice novim generacijama koje nisu dovoljno upoznate sa životom i stilom koji je Marilyn Monroe imala,“ izjavio je Nick Woodhouse, predsednik kompanije Authentic Brands Group.  

Prodaja ovih naočara ima i svoju humanu stranu, s obzirom da će sav novac prikupljen od prodaje biti doniran bivšem sirotištu u kojem je mala Norma Jean živela u detinjstvu, i koje je u međuvremenu pretvoreno u Centar za pomoć ugroženoj deci EMQ FamiliesFirst.