Legendarna britanska dizajnerka predstaviće u Budvi kolekciju proleće/leto 2014, u okviru "Climate Revolution" inicijative kojom želi da skrene pažnju javnosti na klimatske promene.

Naziv revije predstavlja glavnu poruku “Climate Revolution” inicijative i znači da svako od nas onim što radi i govori može uticati na svet oko sebe.

Vivienne već neko vreme kroz donacije i volontiranje pomaže različitim organizacijama koje se bave problemom klimatskih promena, a sada je zauzela nov pravac - nastojaće da probudi ekološku svest i kroz svoje kolekcije!

Poseban akcenat u novoj kolekciji želi da stavi na pletenu odeću iz nove kolekcije, jer su fino predivo i tople boje savršeni ukoliko želite da pokažete svoje osunčano telo. Većina komada u sebi sadrži reciklirana stakla od naočara izrezana u posebnim oblicima i motivima.

Svetski modni događaj u Crnoj Gori organizuje agencija “Murano Montenegro” koja je za ovu reviju angažovala jednu od najpoznatijih stilistkinja na modnoj sceni Klaudiu Behnke (sarađivala sa Tom Fordom, Albertom Ferretti, Vivienne Westwood i drugima), modnu agenciju “Fox” iz Beograda i dvadeset devojaka iz Crne Gore.

Na reviji će biti prikazani i muški i ženski modeli najnovijih kolekcija.