Nakon što su prošle godine obeležili jubilarnu 50. godišnjicu od prvog broja starim fotografijama iz arhive, ekipa iz Pirellija je odlučila da nam ovog leta dodatno podigne temperaturu i to uz glavne modele današnjice stilizovane u heavyfashion komade.

Najnoviji Pirelli kalendar je fotografisao Steven Meisel, dok se za stajling pobrinula Carine Roitfeld. Kalendar će obuhvatiti 12 fotografija sa isto toliko lepotica i najzaposlenijih dama iz sveta modelinga: Adriana Lima, Natalia Vodianova, Isabeli Fontana, Sasha Luss, Anna Ewers, Carolyn Murphy, Gigi Hadid, Raquel Zimmermann, Cameron Russell, Candice Huffine, Karen Elson i Joan Smalls.

Ovogodišnji Pirelli kalendar je definitivno iskorak, ne samo zbog upečatljivih fashion fotografija već i zbog toga što prvi put u njemu pojavljuje jedan plus size model, Candice Huffine (koja igra jednu od epizodnih uloga u filmu 50 nijansi sive).

Takođe, ovo izdanje je uspelo da spoji dame koje su „veteranke“ sa novim zvezdama modelinga kao što je Gigi Hadid.

Joan Smalls, koja je već jednom pozirala za kalendar je u najavi kalendara izjavila da ju je upravo Meisel vratio u Pirelli priču.

“Bila sam prilično srećna kada su me pozvali da opet radim po drugi put kalendar i to opet iza objektiva sjajnog Stevena Meisela koji je legenda. Ovo je svakako velika čast  s obzirom da je svet prepun prelepih žena a samo je 12 odabrano i ja sam među njima,“ izjavila je Joan koja je pozirala u lakovanom Alexander Wang kombinezonu i Gussi patikama, glumeći na setu high fashion bokserku.    

19-godišnju Gigi, koja je muza poznate francuske urednice, na set je dovela Carine Roitfeld lično.

“Kada sam čula da ću biti deo jedne ovakve priče, mislila sam da se neko šali sa mnom,“ rekla je Gigi koja je u kalendaru stilizovana u običnu belu majicu, jeans i svoje zlatne lokne.

Kompletan kalendar je snimljen u Njujorku, a premijerno će debitovati u novembru ove godine.