Još početkom jula, saznali smo za saradnju između kreatora Oscara de la Rente i američkog brenda iz Detroita koji se bavi dizajnom satova, bicikla, aksesoara od kože i notesa, pod imenom Shinola. Ovaj moćni duo se udružio zarad kreiranja limitirane serije satova koja je ovih dana puštena u prodaju.

“Prelep model sata je detalj koji vam garantuje da se ispred vas nalazi savršeno obučena dama, “izjavio je de la Renta za američko izdanje našeg magazina.

Sat koji je Oscar kreirao sa Shinolom nosi naziv The Lattice, a inspirisan je luksuznom linijom nakita s potpisom američkog dizajnera dominikanskog porekla, kao i motivom rešetki, odnosno ukrštenih lestvi koja je neizostavan detalj na velikom broju spektakularnih haljina koje Oscar kreira još od sedamdesetih godina prošlog veka.

Izuzetno elegantan sat koji je dizajner osmislio je dostupan u tri različite verzije: prekriven dijamantima s crnim kaišem od krokodilske kože, sa čeličnim ramom i crvenim kožnim kaišem i pozlaćenim kućištem i plavim kaišem. 

“Vrlo smo uzbuđeni što smo udružili snage, ne samo jer je krajnji rezultat ispao odlično, već i iz razloga što naša dva brenda neguju iste estetske vrednosti. I Shanoli je kao i nama prevashodno stalo da proizvedemo kvalitetan komad koji je pravo remek-delo ručne izrade,” izjavio je Alex Bolen, izvršni direktor modne kuće Oscar de la Renta.    

Limitirana serija satova će obuhvatati hiljadu sataova, a za više informacija možete da posetite zvaničan sajt Oscara de la Rente.