Ako bilo ko zna kako da sebe stilizuje do perfekcije, onda je to IT cura britanske modne scene, Alexa Chung.

Jedna od najljupkijih dama iz Britanije koju su mnogi prozvali “Audrey Hepburn 21. veka", jer svoju mršavost vešto kamuflira fantastičnim autfitima, dok je posebno magistrirala modne detalje. A, kada kažemo modne detalje, prevashodno mislimo na torbe i cipele.

Viđali smo je da nosi baletanke, mokasine, espadrille, poluduboke čizmice, salonke, sandale sa kaiščićima, duboke čizme, i bili smo ubeđeni da najviše voli da nosi baletanke, kad surprise, surprise. 

Dear Alexa nam je dokazala poslednjih nekoliko nedelja, reciklirajući jedan model više puta nego bilo koji drugi, da je veliki fan udobnih sandala na nisku petu, koje kao detalj imaju delikatnu, senzualnu čipku i sitne kaiščiće koji su isprepleteni oko stopala.

Naime, model sandala Nicole u crnoj boji, s potpisom marke Bionda Castana, viđali smo najčešće na nogama poznate trendseterke koja je ovaj chic komad stiliozovala u paru sa Burberry haljinom u pastelnom printu, zatim vunenom, smeđom haljinom i svilenom bluzom + pantalonama na kvadratiće.