Jedan od prvih dizajnera koji se pridružio popularnoj društvenoj mreži koja već sada ima kultni status među zaljubljenicima u modu, Michael Kors odlučio je da Instagramov svet iskoristi na najbolji mogući način lansirajući hashtag koji će vam omogućiti da šopingujete njegove modele putem pomenute mreže.

Ne sumnjamo da će #Instakors ubrzo dobiti svoje slebdenike i to od strane najpoznatijih modnih kuća, ali dok se ne pojavi #Instadior i #Instagivenchy, Korsu idu sve čestitke za maksimalno korišćenje društvenih mreža i njihov "fashion" razvoj.

Pa kako funkiconiše #Instakors? Krajnje jednostavno. Prvi korak je registracija na sajtu michaelkors.com, sve sa vašom e-mail adresom i profilom na Instagramu, nakon koje možete da surfujete Instagramom. Kada uočite neki komad s potpisom slavnog dizajnera koji ima hashtag #Instakors, dvaput kliknite na artikl i Kors ekipa će vam poslati email sve sa linkom za kupovinu tog istog proizvoda. Rekli smo, piece of cake!  

"Shvatio sam da živimo u tech svetu. Pa svi su na Instagramu. I to koliko god da neke ljude nervira je krajnje inspirativno i izazovno za nas modne stvaraoce jer znamo koliku publiku imamo na ovoj mreži koja nas redovno prati. A sada ima i priliku da šopinguje putem te iste mreže. Ako je moda odraz sveta u kome živimo, onda je Instagram prozor u taj svet."