Ako vam se desilo bezbroj puta da stojite u kabini ispred ogledala razočarani onim što vidite, nakon čega ste vratili sve modele koje ste probali, sažaljivo gledajući i njih ali i sebe, znajte da niste jedini. Jer nekad nam se čini da butici prosto žele da se osećamo loše dok isprobavamo njihove krpice, birajući pogrešno osvetljenje, loše ogledalo i veličinu kabine u kojoj isprobavamo odeću.

Ali taj problem bi mogao da nestane uskoro ako dođe do realizacije Skinny ogledala koje je osmislila dizajnerka Belinda Jasmine.

Ovo obmanjujuće ogledalo koje stvara optičku varku je već izazvalo interesovanje, a nekoliko butika iz Švedske već isprobali ogledala, testirajući njegovu moć na kupce. S obzirom da su rezultati bili više nego pozitivni, nekako smo uvereni da je pitanje vremena kada ćemo umesto uobičajnih, klasičnih ogledala biti prevareni sa Skinny ogledalom.. 

A da je moćno, moćno je, jer prema nekoj proceni stručnjaka, skida vam 4 do 5 kilograma, što je priznaćete više nego što ste očekivali. Pa sad zamislite kako isprobavate neki model ispred ovakvog ogledala? Kupićete sigurno, jer ćete izgledati mršavije, i to za 5 kilograma!  

U želji da istraže detaljnije moć pomenutog ogledala, ekipa stručnjaka je sprovela studiju koja je obuhvatala dame koje su isprobavale stvari ispred ovog ogledala, i običnog. Čak 88% osoba koje su isprobavale stvari ispred Skinny ogledala je kupilo probane stvari, dok je 73% ljudi koji su probali ispred klasičnog isto pazarilo probane stvari. Razlika nije toliko velika koliko smo očekivali, ali je opet primetna.