Ako se najnovija šuškanja pokažu istinitim, modni svet će dobiti jednog ekcentričnog člana koji će se verujemo iz petnih žila truditi da nam demonstrira kako je on "The God" i u modnom svetu.

Jer, šuška se, i to ozbiljno, da je reper odlučio da pauzira svoju muzičku karijeru, ne bi li mogao da se fokusira na modu koju voli sa jednakom strašću kao i muziku.

West je do sada sarađivao sa dva konkurentska brenda, Nike i Adidasom, na liniji patika, koje su bile rasprodate brzinom svetlosti, što je rezultiralo njegovom sada već čuvenom izjavom da je "veći od Wall-marta". U međuvremenu je imao još ponuda za saradnju, ali je odlučio da ipak ne započinje nove dizajnerske projekte dok ne završi ugovor sa Adidasom.

"Kanye namerava da se nakon predstavljanja pesme koja je snimio zajedno sa Paulom McCartneyem, povuče na kratko iz muzičkog sveta i okrene kreiranju odeće, što je njegova druga ljubav posle muzike," izjavio je neimenovani izvor za Page Six.

Da se podsetimo. West je pre 3 godine na Pariskoj nedelji mode prikazao svoju prvu kolekciju, ali je usled nemogućnosti da se posveti u dovoljnoj meri ovom poslu, posle godinu dana odsutao i ugasio brend.

Nakon toga je imao samo jedan izlet u modne vode (ne računamo Nike i Adidas), i to za A.P.C. kada je kreirao kolekciju za njih, koja je u roku u jednog dana bila rasprodata.