Velika retrospektivna izložba Thierry Muglera je razlog više da ove jeseni posetimo Pariz! Evo šta možemo da očekujemo

Izložba traje od 30. septembra 2021. do 24. aprila 2022. godine.

Profimedia

Thierry Mugler je napokon spreman da izloži svoje kultne komade u Parizu. Nakon više od godinu dana odlaganja zbog pandemije, izložba će ugledati svetlost dana u The Musée des Arts Décoratifs 30. septembra, i to pod imenom Thierry Mugler: Couturissme.

Odrabrana konfekcija, visoka moda i kostimi iz perioda od 1973. do 2014. godine prezentovaće se u posebnim tematskim sobama na dva sprata Christine i Stephen A. Schwarzman modne galerije u The Musée des Arts Décoratifs.

Profimedia 

Muzej najavljuje da će se ova dugoiščekivana izložba odvijati u nekoliko činova, poput klasične opere, kombinujući kostime, animirane projekcije, fotografije i muziku, te praveći različitu atmosferu koja će prikazati Muglerovu fantaziju dugu skoro 50 godina. Takođe, ova retrospektiva istraživaće i druge medije njegovog rada - lična fotografijska dostignuća, posvećenost muzici i videografiji. 

''Muglerov prepoznatljivi stil prevazilazi modu, utičući na sve generacije umetnika do danas. Ovo je prilika da otkrijete i ponovo vidite sjaj ovog umetnika - on je plesač, čovek scene, fotograf i dizajner. Umetnik koji je svoje vreme obeležio revolucijom u svetu mode'' rekli su iz muzeja.

Profimedia 

Proslava Muglerovog rada obuhvatiće i kultni miris ''Angel'', kao i scenske kostime koji prkose godinama, uključujući i one za Macbeth, koje je predstavila Comédie-Française na Festival d’Avignon.

Ova postavka će biti izložena do 24. aprila 2022. godine, pa ako se u tom periodu nađete u Parizu, iskoristite priliku da je posetite.

Priredila: Ivana Matijević