SKECHERS X MIKLOŠ KIŠ PREDSTAVILI NOVU UMETNOST NA PATIKAMA: Upoznajte Skechers UNO model sa bedžom u obliku emotikona

Ime Skechers UNO sada je isprepleteno sa savremenim umetničkim delom koje predstavlja primer kreativnosti, komunikacije i univerzalnog izražavanja. Predstavljamo vam Skechers UNO patike sa emogramom.

Damir Vujković

Želite da budete jedinstveni ovog leta? Brend Skechers oduševio nas je novim fashion momentom koji će obeležiti 2022. godinu.

Naime, u beogradskoj Fabrici održan je nesvakidašnji susret mode, dizajna i umetnosti kojim je predstavljena jedinstvena saradnja Skechers-a i proslavljenog mađarskog umetnika Kiš Mikloša, poznatog po unikatnim emogramima.

Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti i insfluenseri, koji su imali priliku da im Kiš, u razgovoru sa njima, odredi jedinstveni emogram u vidu bedža, kojim su svoje Skechers UNO patike učinili posebnim i originalnim.

Damir Vujković 

Mikloš Kiš je primenjeni umetnik, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, koji je emograme (emocionalne piktograme) uzdigao na nivo umetnosti. Kroz emotikone, emogrami pokazuju cikličnu promenu u ljudskoj komunikaciji: kako smo od jednostavne komunikacije piktogramima dolazili do sve složenijeg pisanja, da bi se zatim, u doba interneta i digitalizacije, vratili na komunikaciju svedenu na jednostavne piktograme – emotikone.

Damir Vujković 

Mikloš Kiš je na kreativan način vratio reči jeziku emocija lišenom teksta, i time ga učinio univerzalnim.

Kroz novu UNO kolekciju, Skechers je prepoznao slični talas u jeziku mode, shvativši da jednostavne, udobne bele patike, koje se uklapaju u sve odevne kombinacije, mogu biti poput umetničkog platna - savršen način da kroz njih prenesete svoju poruku.

Profimedia 

Upravo to se dogodilo na jučerašnjem događaju gde su svi šetali u svojim novim, unikatnim Skechers UNO patikama, oplemenjenim jedinstvenim bedžom koji predstavlja viđenje njihove ličnosti iz ugla umetnika Mikloš Kiša.

Damir Vujković 

Beograd je prvi u nizu gradova u kom je predstavljena ova jedinstvena saradnja Skechers-a sa mađarskim umetnikom. Nakon Srbije, unikatne bele Skechers UNO patike prošateće se i u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu.

Damir Vujković