NINA RAJAK PREDSTAVLJA NOVU KOLEKCIJU VENČANICA ZA PROLEĆE/LETO 2024: New Age Bride je nekonvencionalna i prkosi normama

Ako ste ove sezone u potrazi za jedinstvenom venčanicom, pogledajte novu bridal kolekciju Nine Rajak.

Miomir Milić

“Have no fear of perfection - you’ll never reach it.” Salvador Dali

Potraga za savršenstvom, sopstvena očekivanja i društveni standardi... mogu da nas udalje od svoje suštine i ličnog identiteta. To je proces koji prolaze obe strane - i umetnik u kreativnom procesu i savremena mlada u odabiru umetničke kreacije u kojoj će se predstaviti za svoj THE day. U kampanji New Age Bride za proleće 2024. Nina Rajak prožima dizajnersko iskustvo s doživljajem žena s kojima se svakodnevno susreće u svom ateljeu. 

Kolekcija rezultira formama oslobođenim od stega očekivanog, tradicionalnog i već viđenog: tu su ručno rađeni 3D skulpturalni ornamenti na haljinama, odvažna odela s biserima i naglašenim ramenima, mini-dužine s XXL mašnama... s druge strane, bezvremeni dodir ogleda se u svili kao jednom od dominantnih materijala kolekcije, a koja nikada ne izlazi iz mode, baš kao i plisir i čipka koje bivaju redefinisane za savremenu, nekonvencionalnu mladu. I za kraj, beli oversize mantil umesto venčanice kao it komad s novom namenom.

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Miomir Milić 

Nina, koja je u 2023. osvojila Elle Style Award priznanje za dizajnera godine, ovom prilikom približava nam i svoj kreativni proces i daje priliku da zavirimo u njen unutrašnji svet koji prevazilazi granice tek onda kada posluša svoj instinkt. Želja da ženi pruži moć, dignitet i samopouzdanje, da sačuva njenu nezavisnost i nepokornost, a istakne autentičnost, čak i u trenucima u kojima izgovara sudbonosno ''DA'' proizilazi iz dizajnerkine najdublje životne filozofije. Komadi, tako, dolaze kao produžetak tog snažnog karaktera new age mlade.

Izvor: ELLE/T.Đ.

Miomir Milić 

Fotograf: Miomir Milić
Stilista: Petra Leskovac Vucković
Asistent stiliste: Teodora Vujić
Modeli: Bojana Banjac i Ena Petković
Šminka: Nadica Lekić
Frizura: Vasilisa Majm