Elle x MiaMaya Gold: Pogledajte naslovnicu koja spaja glamur, visoku modu i vintage beogradski enterijer

Novi broj je u prodaji na svim kioscima širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine!

FRANJO MATKOVIC

Spoj glamura, visoke mode i luksuza enterijera koji veruje u vintage komade stvorio je savršenu osnovu za dalje društvene komparacije u oktobarskom broju magazina Elle. Počnimo od one u kojoj žena, stajala pokraj čarobne lampe ili ne, mora biti ozbiljno hrabra ne bi li se u modernom društvu otrgla, nastavila i uspela u svom kreiranju.

Modni segment otvaramo dnevnikom Petra Spasojevića sa Nedelje muške mode u Parizu (neposredno pred onu koja nas očekuje ove nedelje). Istoričar mode Stefan Žarić istražuje granice muzejske mode u Americi, zadržavajući se na intrigantnoj tački – Salemu, dok nam Ana Dodig donosi priču o dizajnerki Iris van Herpen, poznatoj kao alhemičarki mode.

Brana Antović objašnjava kako je 72-godišnja Francuskinja postala simbol modernog ženskog otpora i zašto je ta priča važna i za nas. S druge strane, Nina Radulović i Jelena Riznić postavljaju pitanje – kada je žena dovoljno dobra i šta to povezuje sportistkinje i pevačice? Psihološkinja Nina Racić objašnjava kako da prihvatimo da smo odrasli sa (ne)savršenim roditeljima, dok vas Ivana Džamić Mladenović pita da li biste umeli da odgovorite na poziv koji vam nudi sve što želite?

Pored kolumne Jelene Ilić, ovog meseca štampano izdanje krasi i tekst Milice Glogovac. Anja Ivanović nam donosi čak dve upečatljive foto-reportaže (hello, Vienna) dok je Galeb Nikačević ekskluzivno za magazin Elle govorio o svojim počecima i budućnosti podcasta u regionu. 

Tu su i osvrti na dve značajne umetničke izložbe koje su obeležile leto u Beogradu – monumentalna retrospektiva italijanskog umetnika Michelangela Pistoletta, te izložba "Novi zapisi armižadura" Aleksandra Cvetkovića - sve detalje saznajte kroz Elle intervju.

Novi broj je u prodaji na svim kioscima širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine!

Ukoliko želite da vam svaki broj stiže na kućnu adresu, pretplatite se za samo 3.190 RSD.

FOTOGRAFIJA: FRANJO MATKOVIĆ

STILISTA: PETRA LESKOVAC VUCKOVIĆ

MODEL: SNEZANA GAŠIČ

ŠMINKA: JOVANA MARKOVIĆ

FRIZURA: MAJA STANIŠIĆ

LOKACIJA: BEDEM - BELGRADE DESIGN DISTRICT

GLAVNA I ODGOVORNA UREDNICA: TEODORA BOGDANOVIĆ

WEB UREDNICA: TARA ĐUKIĆ

WEB NOVINARKA: NATALIJA KNEŽEVIĆ

ART DIREKTORKA: TIJANA STAMENKOVIĆ