Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USLOVI KORIŠĆENJA

"Uslovi korišćenja" odnose se na korišćenje Adria Media Group (u daljem tekstu AMG) web stranica i svih ponuđenih usluga. Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge.

Pristupom i korišćenjem ovih web stranica prihvatate sve uslove koji slede i smatra se da ste upoznati sa istima u celini, kao i svim rizicima koji mogu nastati usled korišćenja web stranica AMG. Samim pristupom na web stranicu, prihvatate uslove korišćenja sadržaja ove web stranice, isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

AMG polaže autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje sadržaja i/ili bilo kojeg dela sadržaja bez izričite dozvole AMG, smatra se kršenjem autorskih prava i AMG će preduzeti sve raspoložive pravne radnje i sredstva, u cilju zaštite istih.

Korisnik sadržaja je ovlašcen na: preuzimanje datoteka, kopiranje, distribuiranje i upotrebu sadržaja objavljenog na web stranicama AMG, ukoliko su zadovoljeni sledeci uslovi:

- Ukoliko korisnik nije izvršio nikakve modifikacije sadržaja bez prethodnog pismenog odobrenja AMG-a,

- Ukoliko korisnik preuzete materijale koristi samo u svrhu informisanja, odnosno u licne ili nekomercijalne svrhe,

- Ukoliko korisnik na svim materijalima i drugim sadržajima istakne vidljivu napomenu o autorskom pravu i zaštitni znak AMG.


PRAVO NA IZMENE SADRŽAJA I USLUGA

AMG zadržava pravo da u bilo koje vreme i/ili iz bilo kog razloga privremeno ili trajno modifikuje ili ukine ove web stranice ili usluge koje putem njih nudi, sa ili bez prethodnog obaveštenja. AMG nece biti odgovorna ni vama niti nekoj trecoj strani za promenu ili ukidanje bilo koje od ovih web stranica ili usluga.


LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Sadržaj WEB stranica AMG sastoji se od sopstvenih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivaca, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika, te linkova ka eksternim web stranama. Sve napred pobrojane sadržaje koristite na sopstveni rizik i odgovornost i AMG nije odgovorna za bilo kakvu eventualnu štetu nastalu posrednim ili neposrednim korišcenjem web stranica od strane korisnika.

Poslovni odnos izmedu korisnika i oglašivaca nastao povodom korišcenja sadržaja web strane AMG, AMG smatra poslom zakljucenim izmedu trecih lica, te AMG ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu koja može nastati takvim oglašavanjem i odnosima nastalim povodom oglašavanja.


PRIVATNOST PODATAKA

AMG poštuje privatnost svojih korisnika i u svemu poštuje odredbe Zakona o zaštiti podataka o licnosti. Podatke koje korisnik ostavi na web stranama AMG, te ostale podatke o korisniku, AMG nece davati na uvid trecim strani sem u zakonu izricito predvidenim slucajevima.

AMG može u skladu sa Zakonom prikupljati odredene podatke o korisnicima dobijene tokom korišcenja web stranica (iskljucivo podaci o racunaru i podaci o Internet provajderu). Ove podatke AMG koristi iskljucivo u svrhu poboljšanja sopstvenih sadržaja, kao i korisnickog interfejsa za publiku koja ga posecuje.

AMG se obavezuje da cuva privatnost licnih podataka korisnika web stranica, osim u slucaju teškog kršenja ovih uslova korišcenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.


Korisnicima AMG web stranica strogo se zabranjuje, u skladu sa ovim pravilima korišcenja:

- objavljivanje, slanje i razmena sadržaja kojim se krše važeci zakoni Republike Srbije i/ili medunarodni zakoni, sadržaji koji su uvredljivi, vulgarni, preteci, rasisticki ili šovinisticki te štetni na bilo koji drugi nacin i/ili predstavljaju ugrožavanje bili kog prava trecih lica;

- objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a cije bi korišcenje moglo naneti štetu drugim korisnicima ili trecim licima;

- objavljivanje, slanje i razmenu sadržaja koji su zašticeni Zakonom o autorskim i srodnim pravima;

- svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži viruse ili slicne racunarske podatke ili programe sacinjene u svrhu uništavanja ili ogranicavanja rada bilo kojeg racunarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme

- prikupljanje, cuvanje i objavljivanje licnih podataka drugih korisnika.


IZMENE USLOVA KORIŠCENJA

AMG zadržava pravo izmene ovih Uslova korišcenja u bilo kom trenutku te nece biti odgovoran za moguce posledice proizašle iz eventualnih promena. Navedene promene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.


KORIŠCENJE TEKSTOVA KOJI PREDSTAVLJAJU SVOJINU AMG

Svi autorski tekstovi i fotografije na web stranamicama AMG, iskljucivo su vlasništvo AMG. Prenošenje informacija iz objavljenih tekstova dozvoljeno je samo uz uslov da se ne prenose delovi originalnog teksta duži od 600 karaktera, pri cemu je navodenje izvora obavezno. Ukoliko korisnik prenosi celokupnu web stranice AMG, onda je obavezno da korisnik i stavi link na originalni tekst ukoliko sa predstavnicima AMG nije postignut pismeni dogovor o drugacijim uslovima korišcenja sadržaja.

Ukoliko korisnik bilo koji deo teksta ili informacija iz tekstova objavljenog na web stranicama AMG, prenese suprotno napred iznetim pravilima, AMG ce preduzeti sve raspoložive pravne radnje i sredstva, u cilju zaštite svojih prava. AMG ne garantuje: da u sadržaju na njenim web stranicama nece biti grešaka; da ce web stranice ili usluge funkcionisati bez prekida; da implementacija sadržaja nece narušavati patente, autorska prava, zaštitni znak ili ostala prava neke trece strane.


PRESTANAK KORIŠCENJA

Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišcenja ili ukoliko niste zadovoljni web stranicama i uslugama koje Adria Media Serbia nudi, prekinite s korišcenjem ovih web stranica i usluga.

AMG se ne smatra i nije odgovorna korisnicima, ni trecim licima za bilo koju eventualno nastalu štetu, bila ona direktna, indirektna, slucajna ili povezana sa pogrešnom upotrebom, odnosno nemogucnosti upotrebe AMG web stranica ili usluga.


REGISTROVANI KORISNICI

Registrovanjem na AMG portalu korisnik je se obavezuje da ce ispuniti celokupan postupak registracije, uneti istinite zatražene podatke, te odabrati korisnicko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisnickim imenom odgovoran je iskljucivo korisnik koji ga koristi. AMG se ne može ni na koji nacin smatrati odgovornom za eventualno neovlašceno korišcenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj nacin.

AMG zadržava pravo ukidanja ili uskracivanja mogucnost korišcenja korisnickog naloga sa koga je uocena zloupotreba ili korišcenje protivno opštim uslovima propisanim od strane AMG. U odnosu na izneto AMG bezrezervno zadržava pravo ukidanja ili uskracivanja mogucnost korišcenja korisnickog naloga i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. AMG ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisnickog naloga ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan.


PRAVILA ZA OSTAVLJANJE KOMENTARA

Komentari korisnika objavljeni na portalu AMG ne odražavaju stav uredništva izdanja i/ili AMG u celini, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takode nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da AMG snosi odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trecem licu zbog kršenja ovih pravila.


Korisnicki nalozi, upozorenja i zabrane korišcenja

1.1. Korisnicki nalozi registrovanih korisnika vlasništvo su davaoca usluge i svaka zlopotreba istih je kažnjiva u skladu sa važecim zakonom.

1.2. Svaki korisnik ima pravo registovati i koristiti jedan korisnicki nalog. Višestruke registracije i korišcenje više korisnickih naloga mogu dovesti do suspenzije svih korisnickih naloga istog korisnika.

1.3. Nakon što je korisnik upozoren, korisnicki nalog koji omogucuje komentarisanje sadržaja može biti suspendovan od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slucajevima i duže. Izbegavanje suspenzije otvaranjem drugog naloga nije dopušteno. Korisnicki nalog može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet prekrši pravila.

1.4. Korisniku se pristup komentarisanju može onemoguciti i bez prethodnog upozorenja.

1.5. Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što ce biti naznaceno u tim postovima.


Ponašanje korisnika

2.1. Strogo je zabranjeno velicanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjava se sa 7 dana zabrane pristupa portalima AMG

2.2. Direktne pretnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili clanovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slucajevima i predstavljaju razloge za podnošenje prijave nadležnom organu

2.3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politicki ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.

2.4. Strogo je zabranjena upotreba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, ukljucujuci ilegalne stranice za download. Kazna je trajna zabrana korišcenja korisnickog naloga.

2.5. Zabranjeno je oglašavanje i postavljanje linkova cija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za konkretan tekst

2.6. Postovanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo ukljucuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.

2.7. Vredanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.

2.8. Spamovanje (postovanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ogranicenom ili trajnom zabranom.

2.9. Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se nece tolerisati, osim u slucaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje delova posta.

2.10. Lažno predstavljanje ili izdavanje za clana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slucajevima – trajnu zabranu upotrebe korisnickog naloga

2.11 Zabranjen je unos komentara koji nemaju nikakve veze s temom koja se komentariše (tzv. Off topic)

2.12 Svaki komentar koji se ne odnosi iskljucivo na temu teksta bit ce obrisan bez dodatnog pojašnjenja

2.13 Komentatorima koji ce ucestalo kršiti prethodna pravila trajno ce biti zabranjen pristup portalima AMG